Plněné žampiony

Ukážeme Vám jak připravit dokonalé plněné žampiony, díky kterým už nebudete mít obavu, že by se Vám nepovedly. Na přípravu se hodí větší žampiony a nebo luxusní záležitostí jsou žampiony portobello, který je velmi chutný. Je to forma krémového žampionu, který se používá v kuchyni na zapékání, plnění, ale taky ve formě steaku. Má hnědou barvu a jsou mnohem větší než klasické žampiony.

Postup
  1. Žampiony očistíme, zbavíme nožek, které ale nevyhazujeme a omyjeme. Klobouček můžeme z druhé strany seříznout, aby nám napadaly, když je budeme mít v pekáče. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata a šunku také na drobné kousky, pórek na kolečka. Sýr nastrouháme nejemném struhadle. Nožky žampionů si také nakrájíme na kousky. Na pánvi si rozehřejeme máslo a žampiony opečeme ze všech stran. Osmažené žampiony si odložíme již do předem vymazaného pekáče a nebo na talíř. V té samé pánvi dáme cibulku a pórek, který o restujeme dočervena. Poté přidáme šunku, rajčata, pokrájené nožky žampionů, bylinky a osolíme, dle chuti přidáme pepř. Vše chvíli dusíme. Do takto připravené směsí smícháme polovinu sýru a vytvoříme hmotu, kterou budeme plnit žampiony. Žampiony vyskládáme do pekáče vymazaného máslem. Řádně je osolíme a každý naplníme předem připravenou směsí pomocí lžíce. Poté ještě posypeme sýrem, podlijeme trochou vody a dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C cca 20 minut na horní rošt. Podáváme s vařeným bramborem.
Ingredience
oregano
sůl, pepř
kousek pórku
2 cibule
200 g sýrů (niva. eida, mozarella...)
100 g čerstvých rajčat
200 g šunky s vyšším procentem masa
1 silnější proužek másla
8 ks velkých žampionů nebo žampionů portobello
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.