Jednoduché koblížky

Jednoduché koblížky...Kdo by odolal krásně voňavým a čerstvým koblížkům? Zkusme si je připravit doma a uvidíte, že nebudete litovat. Jelikož nebudeme používat kvasnice, příprava je jednoduchá a rychlá. Díky kefíru také krásně vláčná.

Postup
  1. Vejce rozšleháme s cukrem a přilijeme kefír s olejem. Mouku smícháme se solí a jedlou sodou. Vše přisypáváme k tekuté směsi a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočívat cca 20 minut. Poté vyválíme plát silný 1 cm. Vykrajujeme pomocí koblihového kroužku či hrnečku kolečka. Kdo nechce plnit koblížky marmeládou, každému kolečku ještě vykrojí malý kroužek uprostřed většího. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Koblížky klademe na připravený ubrousek, aby vysál přebytečnou mastnotu. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Koblížky, kterým jsme nevykrajovali střed, aplikujeme marmeládu pomocí plničky na koblihy.
Ingredience
oblíbená marmeláda a moučkový cukr na posypání
řepkový olej na smažení
špetka soli
1 ks vejce
2 a půl hrnku hladké mouky
250 ml kefíru
6 lžic krupicového cukru
4 lžíce oleje
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.