Jahodové smoothie

Jahodové smoothie patří mezi naše oblíbené. Jahody obsahují spoustu vitamínů C a jiných vitamínů či minerálů. Jsou prevencí nádorových chorob a obsahují malé množství přírodního cukru. Jahody se dají kombinovat s jakýmkoliv druhem ovoce, ale i samotné jahodové smoothie je výborné. Přidejte různá semínka (např. chia...) a experimentovat můžete i s mléky (můžete použít rostlinná apod.) Chuť tak bude pokaždé trochu jiná.

Makové mléko

V dnešní době, kdy mnoho lidí má intoleranci na mléka živočišného původu, jsou vhodnou alternativou mléka rostlinná. Jedno z nich je třeba mléko makové. Připravuje se z máku, který obsahuje spoustu důležitých vitamínů, minerálů a obsahuje vysoké množství vápníků. Mák působí na překyselení organizmu. Připravit si makové mléko není nijak složité. Zkuste si ho připravit a můžete mléko používat například k výrobě smoothie a nebo pít samotné.

Vepřové medailonky recept

Pokud se rozhodnete připravit na oběd něco slavnostnějšího vepřové medailonky jsou ta správná volba. Přípravu zvládnete za chviličku a zároveň si rodina pochutná. Naše verze na vepřové medailonky je s ochucenými fazolkami. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši, hranolky, americké brambory a nebo i samotné jsou výborné.

Cizrnová polévka recept

Cizrna je luštěnina, kterou můžeme znám i pod názvem římský hrách. Chutí i hrách připomíná. V naší kuchyni si postupně získává oblibu a dá se s ní kouzlit výborné pokrmy. Ať už pomazánky, polévky, saláty, karbanátky a nebo taky známý hummus. My si dnes připravíme vydatnou polévku, která nejen zasytí, ale také zahřeje a obsahuje spoustu bílkovin. Chutí může připomínat hrachovou.

Dort s karamelizovanými ořechy

Výborný a jednoduchý dort, který chutná po medovníku.

Domácí housky jako od pekaře

Recept na výborné a nadýchané domácí housky jako od pekaře. Z toho těsta lze vytvořit jak rohlíky, uzly či různé pletýnky. Těsto je díky sádla krásně jemné a i na druhý den jsou stále měkké a čerstvé. Pojďte si podle našeho receptu připravit krásně křupavé domácí pečivo, a pokud vlastníte domácí pekárnu máte přípravu téměř bez práce. Těsto se dá rovněž připravit klasickým způsobem pomocí kvásku.

Vepřové výpečky se špenátem

Vepřové výpečky se špenátem klasika naší české kuchyně. K výpečkům můžete podávat jako přílohu domácí bramborový knedlík. Vepřové výpečky můžeme také znát pod názvem moravský vrabec. Recept je velmi jednoduchý a zaručeně se Vám povede.

Těstoviny s pestem a rajčaty

Receptů na těstovin existuje velká řada. Nejoblíbenější jsou recepty na těstoviny, které Vás nenutí stát celý den u plotny, ale máte rychle připravený oběd. Náš recept je s bazalkovým pestem, které si jednoduše připravíte sami doma, ale můžete si práci ulehčit a již si hotové pesto koupit. Bazalkové pesto se skvěle hodí k rajčatům. Díky tomu si připravíte jednoduché a svěží jídlo.

Špagety carbonara

Špagety carbonara jsou jednoduché a velmi rychlé jídlo. Pokud nemáte dostatek času tak právě tyto špagety můžete rychle servírovat ať už na oběd či večeři. Pravé špagety carbonara neobsahují smetanu, ale pouze vaječné žloutky, Pancettu a parmazán. Naše verze je již trochu česká.

Bábovka tvarohová

Kdo má rád bábovky, které se nedrobí a nejsou suché tak vyzkoušejte právě tu naši. Bábovka tvarohová je krásně vláčná a dobrá i druhý den. A to díky právě obsaženému tvarohu. Kdy tvaroh je mléčný výrobek smetanové chuti. Tvaroh si je možné také připravit i doma. Má v kuchyni mnoho využití.