Hovězí vývar

Není nic lepšího než teplý, léčivý domácí hovězí vývar. Vývary patří mezi základ kuchyně a proto pravý hovězí vývar získáme dlouhým a pomalým varem. Dobrý hovězí vývar musí být čirý. Do vývaru můžeme přidat domácí nudle nebo třeba játrové knedlíčky. I když nemáte zkušenosti s přípravou vývaru, ničeho se nebojte. Postupujte podle Našeho receptu a zaručeně u rodiny uspějete.

Kakaové vafle

Pokud nevíte co dobrého si připravit na snídani zkuste právě tyto kakaové vafle. Jsou připraveny rychle a všem určitě budou chutnat. Můžete je podávat s ovocem, jogurte či zakysanou smetanou.

Maminčino kuře

Maminčino kuře je výborný recept na kuřecí stehna. Maminčino kuře se podává se těstovinami, slaninou, žampióny či houbami a játry. Chuť si zamilujete. Recept není nijak složitý.

Kynutý makový závin

Recept na kynutý makový závin není nikterak složitý, jak by se na první pohled zdálo. Závin je krásně nadýchaný a plný máků. Mák má plno blahodárných účinků na organizmus. Obsahuje vysoké množství vápníku, uklidňuje, přispívá k léčbě respiračním onemocněním a mnoho dalších.

Maková naplň

Výborná maková naplň, kterou využijete při pečení jak koláčů, buchet, závinů. Recept je jednoduchý.

Tvarohová náplň

Výbornou tvarohovou náplň uplatníte jak do buchet, závinů tak i do koláčů. Je krásně jemná a určitě stojí za vyzkoušení.

Domácí housky

Výborné a křupavé domácí housky, které se nedají srovnat s kupovanýma. Pokud zrovna nemáte čas zajít do obchodu, tak si je můžete vyzkoušet upéct doma. Recept na domácí housky se dá připravit v pekárně a nebo klasicky pomocí kvásku.

Koprová omáčka od babičky

Recept na koprovou omáčku jako od babičky. Takto ji vaří ta moje a vždycky sklidí úspěch. Je moc dobrá a smetanová. Babička kopr přidává až na konci vaření, aby neztrácel své aroma. Koprovou omáčku u nás jíme s vařeným bramborem a vejcem. Tak to máme rádi.

Koprová omáčka

Jídlo, které má své příznivce i odpůrce. Koprová omáčka je typicky česká omáčka ze smetany, mléka a samozřejmě nesmí chybět kopr, který je nejlépe čerstvý. Koprová omáčka se může podávat jak s knedlíkem či bramborem a k tomu si můžete dát vejce natvrdo či hovězí maso.

Budapešťská pomazánka s lučinou

Odlehčená verze budapešťské pomazánky díky přidané lučiny. Lučinu si můžete připravit také doma (recept najdete na Našich stránkách). Příprava není vůbec těžká a zaručeně si pochutnáte.