Pomazánka z řepy

Tato červená zelenina je plná železa. Je výborná při poruchách krvetvorby. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Upravuje peristaltiku střev. Chrání nás proti rakovině. Je výborná pro pleť, nehty a vlasy. Příznivě ovlivňuje náš zrak. Podporuje celkovou regeneraci organizmu a mnoho dalšího. Z červené řepy se dá vykouzlit spoustu pochoutek a jednou z nich je pomazánka. Lze ji podávat jak s čerstvým pečivem, tak je výborná i s topinkou. Vyzkoušejte tuto neobvyklou kombinaci a zaručeně si ji zamilujete.

Kuřecí paličky s medem

Rychlé a opravdu výborné jídlo, které si můžete dopřát jak k obědu či večeři. Hodí se jak k rýži, bramborám či bramborové kaši, tak i samotné s chlebem. Zajímavá chuť dodá právě kuřecím paličkám med. Je příjemně nasládlý. Nezapomeňte doplnit kuřecí paličky s medem také svěžím zeleninovým salátem. Recept je snadný a je vhodné si paličky naložit dopředu, nejlépe přes noc.

Jáhlová kaše

Začínají chladná rána a proto není nad to si připravit něco teplého do bříška. Náš recept na jáhlovou kaši je skutečně jednoduchý. Ač se mnoho lidí jáhel obává, může je mile překvapit. Jáhly je přirozeně bezlepková potravina, která se používá k vaření či pečení. Jáhly se dají využít jak na sladko, tak i na slano. Můžeme z nich připravit jáhelné kaše, jáhelník a mnoho dalšího. Jáhly obsahují soustu minerálních látek a také významný křemík, který je velmi důležitý pro naše zuby, nehty a vlasy. Celkově ovlivňuje stav naší pokožky. Má protizánětlivé účinky a urychlují hojení ran. Jsou výborné při osteoporóze a také u anemických pacientů. Jelikož obsahují vyšší množství železa. Tyto malé kuličky jsou vhodné i při cukrovce a celkově posiluje kosterní, svalovou a srdeční soustavu. Velmi důležité při přípravě jáhel je spaření vroucí vodou.

Tuňákový salát

Rychlý a přitom sytý tuňákový salát. Je velmi variabilní, lze kombinovat různé suroviny, které právě máte doma. Tuňákový salát je výborný k obědu i večeři. Tento salát máte připravený během chviličky a pochutná si celá rodina. Tuňákový salát můžete podávat s pečivem a nebo si ho dopřát pouze samotný.

Obrátene Kinder rezy

Obratené Kinder rezy Cesto: •4 vajcia •50g erythrit/xylit/trstinový cukor •40g vanilkovy protein •1/2 čl sódy bikarbóny •70 ml vody Náplň: 350g jemný tvaroh •200g čokoládový grécky jogurt(Milko) •15 stuzovac za studena •15-20g kakao •pár kvapiek flavdrops alebo stevie Postup: Oddelíme si bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme s 30 g erythritu na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s 20g erythritu, proteínom, vodou a sodou bikarbónou. Zľahka primiešame bielka. Vylejeme na plech, na ktorý si dáme papier na pečenie a dáme piecť do vopred predhriatej rúry. Pecieme asi 10-15 minút pri 180C(kontrolujeme). Necháme vychladnúť a rozrežeme na 2 polovice. Ak ešte stred nie je úplne hotový, dáme z tej strany ešte na niekoľko minút do rúry, nech sa nám chytí z oboch strán. Na plnku si všetko vymiesame a mixujeme, aby nám stuzovac spravil hustejšiu hmotu. Potrieme jednu polovicu cesta a preložíme druhou. Necháme postat a môžeme podávať. Dobrú chuť ! :)

Zdravá galetka s cernicami

Potrebujeme: Na cesto: 160g hladká alebo polohrubá špaldová múka 20g proteín( vanilkový alebo neochutený) 1 vajce 1 bielko tekutá stévia( 2čl) 1čl medu 30g kokosový olej cca 30ml vody( dávala som od oka, cesto musí byť tuhšie a zaleží aj od múky) štipka soli Plnka 250 g jemného tvarohu vanilkové flavdrops černice Všetky ingrediencie na cesto si zmiešame a vodu pridávame podľa potreby. Poriadne zmiešame a vytvoríme guličku a cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu. Tvaroh ochutíme pár kvapkami vanilkového flavdrops a rozotrieme na cesto, pričom necháme asi 1,5 cm od kraja cesto čisté. Kraje zahneme a na záver pridáme černice alebo akékoľvek iné ovocie podľa chuti. Pečieme cca 30 minút na 180°C.

Košíčky s jahodovou náplní a ovocem

Pokud vám zbyly ještě nějaké maliny, můžete vyzkoušet tyto úžasné proteinové košíčky s krémem a ovocem. Na instagramu mě najdete jako simonkaem.

Jablečný štrůdl

Jablečný štrúdl trochu jinak, a to rovnou zdravě. Najdete mě i na instagramu jako simonkaem. Pokud vyzkoušíte nějaký z receptů, přidejte hashtag simonkaem

Jablkové košíčky

Sezóna jablek už nám klepe na dveře. Zase jich bude tolik, že nebudu vědět, kam s nimi. Nedávno jsem udělala tyto super košíčky a do nich jablkové pyré. Přítelovi moc chutnaly a myslím, že milovníci skořice a jablek také nebudou mít nic proti. Najdete mě i na instagramu, kde přidávám recepty. Pokud nějaké vyzkoušíte, přidejte hashtag simonkaem.

Tvarohové koblížky

Tvarohové koblížky jsou krásně nadýchané a rozplývají se na jazyku. Hotové koblížky můžeme obalovat ve skořicovém či vanilkovém cukru. Fantazii se meze nekladou. Tvarohové koblížky se hodí jak na snídani, svačinku či večeři. Malí i velcí strávníci je určitě ocení.