Nutella z jablek

Milujete nutellu? A chcete vyzkoušet něco jiného a neobvyklého? Zkuste podle našeho receptu zdravější verzi nutelly a to nutelly z jablek. Je opravdu skvělá. A nejdete pro ní mnoho využití, ať už na pečivo, tak třeba na palačinky apod. Vyzkoušejte a uvidíte. Do jablečné nutelly lze přidat i třeba rum, a nebo oříšky apod. Jablečnou nutellu můžete darovat i jako jedlý dárek.

Rumové měsíčky

Rumové měsíčky jsou super rychlé a snadné cukroví. Rum, cukrová poleva to prostě k Vánocům patří. Vyzkoušejte. Rumové měsíčky můžete podávat i mimo Vánoc, jako zajímavé, sladké pohoštění.

Makové cukroví

O tom, že mák je velmi zdravý, to už dávno víme. Ale kromě pečení buchet, bábovek apod. lze mák využít i ve vánočním cukroví. Je to neotřelá kombinace se kterou určitě zabodujete. S těstem se krásně pracuje, netrhá se. Cukroví pečte tak asi 14 dní před Vánoci. Cukroví lze zdobit citronovou polevou. Tak pojďte si s námi připravit toto výborné cukroví.

Šlehačkové cukroví

Šlehačka je opravdu výbornou ingrediencí do vánočního cukroví. Díky ní je cukroví krásně jemné a na jazyku se opravdu rozpadá. Hotové cukroví ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru. Určitě si je připravte nejen o Vánocích.

Pudinkové cukroví

Máte nadbytek vanilkového pudinkového prášku a nevíte jak jej zužitkovat. Zkuste jej použít do vánočního cukroví. Dostanou příjemnou vanilkovou chuť. Kdo chce experimentovat tak může použít i pudinkový prášek čokoládový nebo třeba citronový. Hotové cukroví poté slepujeme oblíbenou marmeládou či krémem.

Cukrové sušenky

Kdy nejčastěji a rádi hřešíme. No přece o Vánocích. To si většina z nás dopřeje co hrdlo ráčí a výčitek. Ať už jde o salát, řízky, kapra, ale taky i vánoční cukroví. Vyzkoušejte hříšně dobré cukrové sušenky. Jsou opravdu dobré a k tomu ještě recept je opravdu jednoduchý.

Falešný marcipán

Kdo by z dětí nemiloval marcipán, hodí se nejen ke zdobení dortů, ale je i výbornou pochoutkou jako vánoční cukroví. Nahradí zcela drahý kupovaný marcipán. A v mnoha případech nepoznáte ani, že se jedná o falešný. Z falešného marcipánu můžete tvořit kuličky, oválky a nebo je vtlačovat do různých formiček. Fantazii se meze nekladou. Falešný marcipán lze i obarvit barvivem. Recept je opravdu jednoduchý.

Tvarohová buchta

Tvarohová buchta je opravdu výborná a vláčná. I na druhý den si na ni s chutí pochutnáte. Možná je i lepší. Tvaroh je mléčný výrobek, typický svou smetanovou chutí. Vzniká srážením mléčné bílkoviny. Tvaroh patří mezi vysoce hodnotné potraviny. Můžete z něj připravit jak dezert tak i hlavní jídlo. Tvarohy rozlišujeme měkké, odtučněné, nízkotučné, polotučné, tučné a také speciální tvaroh na strouhání. Je jen na Vás, kterému dáte přednost. My upřednostňujeme tvaroh v kostce. Je výborný na pečení a také přípravu tohoto skvělého moučníku.

Citrónové cukroví

Pojďte si s námi připravit lahodné citronové cukroví. Jsou krásně svěží a vůbec ne přeslazené. S těstem se krásně pracuje a můžete vykrajovat různé tvary podle fantazie. U nás nejvíce vedou kolečka a srdíčka. Cukroví máte raz dva hotové a tím pádem se můžete věnovat své rodině a užívat si vánoční pohody.

Skořicové cukroví

Vůně skořice k Vánocům neodmyslitelně patří. A proto kdo má rád skořici a její vůni, tak vyzkoušejte toto vánoční cukroví. Z těsta můžete vykrajovat jakékoliv tvary, ale nám se zdají být nejpěknější hvězdičky. Záleží tak na Vaší fantazii. Toto cukroví je výjimečné tím, že vykrajované cukroví se potírá ještě před pečením sněhem z cukru a poté se dá zapéct. Pečeme na 160°C cca 10-12 minut. Opravdu si to hlídejte, aby Vám sníh nezhnědl. Vytvoříte tím efekt zasněženého cukroví.