Falešný marcipán

Kdo by z dětí nemiloval marcipán, hodí se nejen ke zdobení dortů, ale je i výbornou pochoutkou jako vánoční cukroví. Nahradí zcela drahý kupovaný marcipán. A v mnoha případech nepoznáte ani, že se jedná o falešný. Z falešného marcipánu můžete tvořit kuličky, oválky a nebo je vtlačovat do různých formiček. Fantazii se meze nekladou. Falešný marcipán lze i obarvit barvivem. Recept je opravdu jednoduchý.

Tvarohová buchta

Tvarohová buchta je opravdu výborná a vláčná. I na druhý den si na ni s chutí pochutnáte. Možná je i lepší. Tvaroh je mléčný výrobek, typický svou smetanovou chutí. Vzniká srážením mléčné bílkoviny. Tvaroh patří mezi vysoce hodnotné potraviny. Můžete z něj připravit jak dezert tak i hlavní jídlo. Tvarohy rozlišujeme měkké, odtučněné, nízkotučné, polotučné, tučné a také speciální tvaroh na strouhání. Je jen na Vás, kterému dáte přednost. My upřednostňujeme tvaroh v kostce. Je výborný na pečení a také přípravu tohoto skvělého moučníku.

Citrónové cukroví

Pojďte si s námi připravit lahodné citronové cukroví. Jsou krásně svěží a vůbec ne přeslazené. S těstem se krásně pracuje a můžete vykrajovat různé tvary podle fantazie. U nás nejvíce vedou kolečka a srdíčka. Cukroví máte raz dva hotové a tím pádem se můžete věnovat své rodině a užívat si vánoční pohody.

Skořicové cukroví

Vůně skořice k Vánocům neodmyslitelně patří. A proto kdo má rád skořici a její vůni, tak vyzkoušejte toto vánoční cukroví. Z těsta můžete vykrajovat jakékoliv tvary, ale nám se zdají být nejpěknější hvězdičky. Záleží tak na Vaší fantazii. Toto cukroví je výjimečné tím, že vykrajované cukroví se potírá ještě před pečením sněhem z cukru a poté se dá zapéct. Pečeme na 160°C cca 10-12 minut. Opravdu si to hlídejte, aby Vám sníh nezhnědl. Vytvoříte tím efekt zasněženého cukroví.

Žitné perníčky, které jsou ihned měkké

Hledáte inovaci ihned měkkých perníčků. Žijete zdravěji a i přesto si chcete vychutnat o Vánocích cukroví? Tak právě pro Vás je tento recept. Výhodou těchto perníčků je to, že nemusíte čekat až se uleží, ale jsou připraveny ke konzumaci ihned. Hotové perníčky můžete zdobit bílkovou polevou.

Špaldové vanilkové rohlíčky

Další ze zdravých receptů do Vaší sbírky. Je zde použita špaldová mouka, která má oříškový nádech a tím pádem se hodí na pečení sladkých dezertů a cukroví.

Miništoly

Klasickou vánoční štolu zajisté známe, ale co takhle si upéct podle našeho receptu miništoly. Jsou voňavé, plné kandovaného ovoce, mandlí, oříšků, vanilky a rumu. A k tomu skutečně jednoduché. Někdo může miništoly podávat i jako vánoční cukroví. Je velmi vhodné je nechat uležet.

Smažený patizon

Patizon je velmi zdravé a plné vitamínů. Obsahují velmi málo kalorií. Patizon podporuje trávení, působí močopudně a přitom mají velmi pozitivní vliv na náš kardiovaskulární systém. Patizony se hodí jak do koláčů, buchet, polévek či různých příloh. Této zeleniny máme plné zahrady a proto si pojďte s námi připravit klasiku, která se neomrzí. Hotové řízky z patizonu podáváme s bramborovou přílohou a nebo pouze se zeleninovým salátem.

Linecké cukroví těsto

Vychytat ten správný a přitom chutný recept na linecké cukroví je kolikrát těžké. My po mnoha pokusech a omylech, jsme narazili na tento recept a už žádný nehledáme. Každý rok se k němu vracíme. Baví nás jeho univerzálnost. Toto těsto lze obarvit jak kakaem, tak třeba kávou.

Margotková kolečka

Výborné a originální cukroví, kdy v náplni je použita tyčinka margot. Pokud rádi zkoušíte nové věci a i zavadíte na vánoční stůl nová cukroví, je tento recept stvořený právě pro Vás. Jsou skvělé a přitom se rozplývají na jazyku. Hotové margot kolečka zdobíme čokoládovou polevou a nastrouhanou margotkou.