Zelný salát

Rychlý, jednoduchý a svěží zelný salát, který se hodí jako příloha k masům. Je i výborný k masu grilovanému. Samozřejmě si na salátu můžete pochutnat jen tak. Tento chutný salát připravíte snadno. Zároveň je levný. Doplníte tím potřebnou dávku vitamínů, kterých není nikdy dost.

Smetanové těstoviny

Opravdu velmi rychlé a chutné zapečené těstoviny se smetanou a sýrem. Budou se Vám rozplývat na jazyku. Dají se použít jakékoliv drobné těstoviny, které naleznete doma. Lze použít i různé kombinace sýrů. Díky tomu připravíte rychlý oběd či večeři. Hotové těstoviny podáváme buď samotné nebo můžeme na odlehčení přidat zeleninový salát.

Jablečno hrušková přesnídávka

Základní postup jsme si už řekli u jablečné přesnídávky, a teď se nám fantazii meze nekladou. Můžeme různě kombinovat podle chuti a dostupnosti ovoce či zeleniny. Výborné nezahuštěné přesnídávky. Nám nejvíc teda chutná kombinace jablek a hrušek. Proto jsme si je předpřipravili do zásoby.

Cuketové lasagne

Opět jeden výborný recept z cuket. Cuketové lasagne jsou zdravé a lehké jídlo. Pokud držíte zdravý životní styl je pro Vás tento recept pravý. Je rychlý a svěží. Cukety jsou stále velmi cenově dostupné. A receptů na ně není nikdy dost. Určitě si pochutnáte.

Kuřecí steak se sýrovou omáčkou

Kuřecí maso je velmi oblíbené a dostupné. Proto Vám přinášíme další recept na kuřecí steak se sýrovou omáčkou. Oběd máte připravený do půl hodinky. Jako přílohu si můžete dát hranolky, americké brambory apod.

Domácí kečup

Připravit si domácí kečup bez chemie není žádná věda. S trochou trpělivosti se Vám to povede a poté si pochutnáte na výborném domácím kečupu bez chemie, zahušťovadel, cukrů či konzervantů. A rodina bude nadšená, zvláště děti. Kdo má rád ostřejší může do kečupu přidat i chilli papričku. Ale naše verze je bez. Ať ji můžou jíst i děti.

Cuketová hořčice

Bohaté využití cuket v kuchyni určitě známe. Z cuket jsou výborné placičky, buchty, zapečené či smažené. Jelikož je období zavařování. Pojďte si s námi připravit výbornou cuketovou hořčici. Naleznete široké využití a hodí se jak na pečivo, k sekané, párkům, toustům apod. Je velmi rychlá a chutná.

Polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer je vlastně takový bráška celeru klasického, jakého známe v polévkách (vývarech apod.) Řapíkatý celer není až tak známý a přitom je to vlastně škoda. Není příliš oblíbený díky své specifické chuti. Jedná se o zdraví prospěšnou zeleninu. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Snižuje hladinu krevního cukru, také odstraňuje zácpu a chrání sliznici žaludku. Ma afrodiziakální účinky. Naše tělo čistí a je vhodné pro dietáře. Naše polévka je lehká a hodí se jak k večeři tak i obědu.

Čokoládová torta s jahodovym coulis a tvarohovým krémom

▪️Čokoládová torta s jahodovym coulis a tvarohovým krémom▪️ Takmer bez muky a na letné dni ako stvorené? Ingrediencie(na tortovu formu s priemerom 24cm): * 150 g horkej čokolády (min. 80%) * 100 g trstinového cukru alebo erythrit * 150 g masla(nie margarínu) * 5 vajec * 1 pl múky(spaldova,tapiokova, kokosová..) Na coulis: * 250 g čerstvých jahôd * 2-3 pl medu * Štipka citrónovej stavy Na vrch: • mäkký tvaroh •biely jogurt •flavdrops(vanilka) Postup: >Nad parou roztopíme maslo . Pridáme čokoládu a necháme rozpustiť. Dáme preč z pary. > Následne zmiešame cukor so žĺtkami a pridáme do roztopenej čokolády. A pridáme kus muky. > Bielka vyslahame na tuhý sneh a primiešame do zmesi. > Dáme do vymastenej tortovej formy(potrieť kokosovým olejom alebo maslom). Pecieme 30 minút pri 170stupnoch. > Medzitým si pripravíme jahodovy coulis. Jahody vymixujeme dohladka, pridáme med a citrónovú stavu podľa potreby. Všetko ešte vymixujeme. > Na vrch som dala mäkký tvaroh zmiešaný s bielym jogurtom a pár kvapiek vanilkoveho flavdrops alebo kľudne môže byt aj smotana na slahanie s jogurtom. > Na korpus dáme coulis(kus si môžete nechať na vrch), pridáme tvaroh, čerstvé ovocie, mätu a môžeme ešte poliať zvyšným coulis. Dobrú chuť ! :)

Marhulovy koláč

Cesto 30g sojova múka 60g spaldova múka 1 biely jogurt 1 vajce 1 bielko 80ml rastlinné mlieko 2 pl kakao Kypriaci prášok Drobenka: 1 lyzica medu 2 pl kokosový olej 25 g spaldova múka Všetko okrem kakaa vymixujeme, pol cesta vylejeme do formy(mala som 18cm). Do zvyšného pridáme kakao a vylejeme na plech.Chvíľku pecieme, kým sa povrch kus neupecie a medzitým si spravíme drobenku zmiešaním všetkých 3 ingrediencií Neskôr pridáme na cesto marhule a drobenku. Pecieme dokopy asi 35 minút pri 180 st.