Panna cotta

V těchto horkých dnech se hodí lehký a svěží dezert jakým je právě panna cotta. Recept je opravdu jednoduchý ač na první pohled to nevypadá. Panna cotta je vlastně vařená smetana se želatinou a cukrem. Panna cotta pochází z Itálie. Hotový dezert můžete podávat s ovocnou omáčkou (jahodovou, malinovou apod.)

Domácí ledová káva

Jste milovníkem kávy, ale chcete se zároveň také příjemně osvěžit. Kompromisem je ledová káva, kterou si hravě dokážete připravit i v domácích podmínkách. Stačí šejkr či obyčejná zavařovací sklenice a můžete kouzlit. K přípravě ledové kávy se hodí káva rozpustná. Můžete ji doplnit i vanilkovou zmrzlinou či kopcem šlehačky.

Proteinová roláda

Výborná a rychlá proteinová roláda bez mouky a cukru, kterou si můžete dát naprosto bez výčitek ;-)

Fitness malinový dortík

Nevíte jakou sladkou dobrotu si udělat a zároveň nehřešit?? Mám pro Vás zaručený typ na zdravou mňamku malinového tvarohového dortíku ??

Tuňákové karbanátky

Tuňák obsahuje spoustu omega-3 mastných kyselin. A proto bychom ho měli zařazovat do našeho jídelníčku. Pokud doma vlastníte spoustu konzerv s tuňákem ve vlastní šťávě a nebo v oleji tak tento recept je právě pro Vás. Pomůžeme Vám originálně zužitkovat konzervy tuňáka. Karbanátky jsou dobré jak teplé tak i studené. Doporučujeme je Vám připravit z dvojité dávky, jelikož ze stolu zmizí rychlosti blesku.

Zapečená vepřová krkovice se smetanou

Výborný a jednoduchý recept, při kterém ušetříte hromadu nádobí a bude Vám stačit obyčejný pekáč. Zapečená vepřová krkovice je šťavnatá díky přidané smetaně. Kdo nemá smetanu může použít šlehačku :) zaručeně si pochutnáte. Tento recept je variabilní, lze použít i jiné maso než vepřové, například kuřecí.

Sekaná

Recept na dobrou sekanou se vždycky hodí. Naše sekaná je ve slaninovém kabátku neboli košilce, je voňavá, obsahuje čerstvé bylinky. Sekaná je z mletého masa, nejlepší je mix vepřového a hovězího. Sekaná se dá jíst jak teplá tak studená. Výborná je při návštěvách a nikdy nezklame. Můžete si ji dopřát jak s bramborou přílohou tak s čerstvým chlebem.

Cuketové noky

Jelikož je teď období cuket, že mnohdy nevíme co nimi a proto dobrých receptů na cuketu není nikdy dost. Vyzkoušejte náš recept na cuketové noky. Jsou zdravé, dají se připravit jak v troubě, tak i smažené. Můžeme je podávat jako příloha k hlavnímu jídlu (třeba k masu) a nebo si je můžete dát k obědu s bramborovou přílohou. I samotné cuketové noky jsou výborné. Můžete je doplnit dobrým domácím dipem a nebo tatarskou omáčkou.

Kuřecí čína

Kuřecí čína neboli čína z kuřecího masa, je rychlovka, kterou můžete připravit jak k obědu či večeři. Téměř všechny ingredience naleznete v lednici či doma ve spíži. Je jednoduchá, rychlá a chutná. Můžete ji podávat jak s rýží, tak třeba s hranolkami. U nás je velmi oblíbená. Trochu chutí připomíná tu z čínské restaurace.

Domácí zdravé kornouty na zmrzlinu

Neznám člověka, který by si nedal jednou za čas rád zmrzlinu. No a právě nejlepší je ta domácí, jenže kde sehnat ty výborné kornouty. Právě tady je jeden receptík, tak vzhůru do něj! :) Zmrzlinka je z kefíru a mražených jahod.