Smažený patizon

Patizon je velmi zdravé a plné vitamínů. Obsahují velmi málo kalorií. Patizon podporuje trávení, působí močopudně a přitom mají velmi pozitivní vliv na náš kardiovaskulární systém. Patizony se hodí jak do koláčů, buchet, polévek či různých příloh. Této zeleniny máme plné zahrady a proto si pojďte s námi připravit klasiku, která se neomrzí. Hotové řízky z patizonu podáváme s bramborovou přílohou a nebo pouze se zeleninovým salátem.

Linecké cukroví těsto

Vychytat ten správný a přitom chutný recept na linecké cukroví je kolikrát těžké. My po mnoha pokusech a omylech, jsme narazili na tento recept a už žádný nehledáme. Každý rok se k němu vracíme. Baví nás jeho univerzálnost. Toto těsto lze obarvit jak kakaem, tak třeba kávou.

Margotková kolečka

Výborné a originální cukroví, kdy v náplni je použita tyčinka margot. Pokud rádi zkoušíte nové věci a i zavadíte na vánoční stůl nová cukroví, je tento recept stvořený právě pro Vás. Jsou skvělé a přitom se rozplývají na jazyku. Hotové margot kolečka zdobíme čokoládovou polevou a nastrouhanou margotkou.

Margot kuličky

Pokud jste milovníkem této kokosové tyčinky, je toto cukroví stvořeno právě pro Vás. Je jednoduché a přitom výborné. Určitě si kuličky připravte z dvojité dávky, nebudete litovat. Jelikož u nás mizí ze stolu jako první. Hotové kuličky doporučujeme uchovávat v chladu.

Vánoční bábovka

Vánoční bábovka, ano slyšíte dobře. To je taková bábovka, která obsahuje výrazné koření jako je muškátový oříšek, kardamon, skořice, med a k tomu kombinace sušeného ovoce. Právě tyto chutě a vůně nám připomínají Vánoce. Proto jsme naši bábovku pojmenovali jako vánoční. Určitě vyzkoušejte.

Nepečené karamelové kuličky

Máme nejraději cukroví, které nezabere téměř žádnou práci a přitom je výborné. Jako bonus je to, že se dá připravit těsně před Vánoci a není potřeba, aby mělo nějaký čas na uležení. Kombinace karamelu a kokosu je opravdu skvělá, vyzkoušejte.

Medovo-ořechové trojhránky

Med a ořechy, to je ta pravá kombinace na Vánoce. Toto cukroví je snadné a výborné. Zdobíme čokoládovou polevou. Toto cukroví lze upéct 14 dní i tři týdny před Vánocemi. Uchováváme v suchu. Ořechy můžete použít jakékoliv, ať už vlašské, lískové či pekanové.

Bábovka bez mléka

Máte chuť na bábovku či buchtu a nemáte vůbec žádné mléko, jogurt, kyšku apod. U naší bábovky Vás přesvědčíme, že není potřeba žádného mléka. I přesto, bude krásně nadýchaná a vláčná. A další plus je to, že nemusíte vytahovat váhu a vystačíte si s pouhým hrnkem o objemu 250 ml. Kdo chce může si do bábovky přidat ořechy, kokos,kakao či kandované ovoce. Je opravdu skvělá

Smetanovo sýrová omáčka

Velmi rychlá a přitom opravdu chutná omáčka na těstoviny. Příprava Vám nezabere více než půl hodiny. Suroviny jsou běžně dostupné v každé domácnosti. V našem receptu je použit sýr niva. Lze, ale použít jakýkoliv plísňový sýr a nebo např. gouda či eidam.

Šuhajky

Šuhajky nebo li také Šuhajdy jsou výborné nepečené cukroví. Na stole u mé babičky nikdy nesměly chybět. Pokud je ještě neznáte, tak určitě se nebojte vyzkoušet. Na přípravu kromě ingrediencí budete potřebovat i papírové košíčky, bez těch se bohužel neobejdete.