Cuketový chleba

Ano slyšíte dobře i chleba z cukety se dá přepravit a je opravdu výborný. Je krásně vláčný a dlouho vydrží měkký a čerstvý. A nejen to, je zároveň i zdravý. Tím pádem vaše linie trpět nebude. Určitě ho nepřipravuju naposledy. Vyzkoušejte a uvidíte. Pokud máme hodně cuket a nevíte co s nimi, zkuste si připravit tento chleba a překvapíte rodinu či případné hosty.

Tyčinky z cuketového těsta

Opravdu nevšední tyčinky, které jsou připraveny z cukety. Dlouho jsem přemýšlela zda je vyzkoušet a jejich chuť mě opravdu překvapila. Jsou výborné. Příště musím připravit určitě z dvojité dávky. Tyčinky z cuketového těsta můžeme sypat oblíbenými semínky, kmínem apod.

Špaldové sušenky

Rychlé a výborné sušenky ze špaldové mouky. Mile Vás překvapí, že sušenky jsou nejen chutné, ale také i zdravé. Jsou upečeny ze špaldové mouky, která obsahuje více vlákniny. Chuťově je také velmi příjemná, je cítit po oříšcích. Tento recept je základní, suroviny můžete obměňovat, můžete přidat kakao či karob, nebo skořici a zase tyto sušenky posunete o úroveň výš. Děti je také určitě ocení. Můžete podávat i návštěvě ke kafíčku.

Mini cheesecake

Klasický cheesecake dobře známe. A proč si také nepřipravit jeho zmenšenou variantu. Z této dávky si připravíte 12 ks mini cheesecake. K přípravě nám budou stačit pouze obyčejné košíčky na muffiny. Určitě si je brzo oblíbíte. Každý z hostů dostane svůj mini cheesecake a odpadá problematika krájení apod. Recept je opravdu snadný a výsledek velmi efektivní.

Špaldový ostružinivý koláč

Tento odlehčený ovocný koláč si určitě zamilujete i Vy!Navíc je ze samých skvělých,dobrých a zdravých surovin!A výborný bude určitě i z jiného sezónního ovoce.Jen do toho!

Langoše bez kynutí

Pokud máte zrovna chuť na langoše a nemáte čas si připravit kynuté těsto, je tenhle recept právě pro Vás. Langoše bez kynutí obsahují jedlou sodu a také kyšku nebo lze použit acidofilní mléko či kysané mléko a jiné. Chuť sice není jako ta pravá stánková, ale i tak si pochutnáte. Langoše bez kynutí můžete zdobit kečupem, tatarskou omáčkou a sypat sýrem. Také potírat česnekem, prostě jak jste zvyklí u klasických langošů.

Jablečná přesnídávka

Kdo by nemiloval přesnídávky. Jelikož tím, že jsem letos porodila holčičku a chci ji dopřát jen to nejlepší, jsem začala uvažovat nad tím jak připravit přesnídávky bez zbytečných konzervantu, cukru, pudinku či jiného zahuštování. Nejlepší jsou přece jen jablka, hrušky, švestky a jiné ovoce. Není potřeba zbytečně přidávat jiné suroviny.

Vafle se šlehačkou a jahodovým přelivem

Rychlý moučník pro nečekanou návštěvu

Švestková povidla bez míchání

Výborný recept, který vařím už 30 let, dříve moje babička vařila povidla v kotli, ale ty se museli míchat a to se dostavila celá rodina a pak se povidla rozdělili a ty vydrželi až do další sezóny

Sušenky

Receptů na zdravé sušenky není nikdy dost. Jsou velmi oblíbené. Víte co Vaše sušenky obsahují a můžete si do nich přidat cokoliv máte rádi. Recept je variabilní. Můžete kouzlit pomocí kakaa nebo zdravějšího karobu, také sladidla, místo medu můžete použít sirup javorový či datlový apod.