Játrová omáčka

Játra řadíme mezi vnitřnosti. Nejčastěji v kuchyni používáme játra drůbeží, vepřová, hovězí, a další. Játra obsahují vysoké množství vitamínu A. Ale i vitamín D a železo. Zařadit si je do jídelníčku můžete tak 1-2x měsíčně. Rozhodně to s konzumací nepřehánějte. Zkuste si podle našeho receptu připravit játrovou omáčku. Játrová omáčka se podává s rýží či jinou bramborovou přílohou.

Rajčatový salát

Výborný rajčatový salát, který podáváme k masu pečenému, grilovanému, smaženému....a nebo jídlu zeleninovému. Rajčatový salát je moc dobrý i samotný.

Okurkový salát

Jednoduchý okurkový salát, který podáváme jak k masu či zeleninovému jídlu.

Plněné smažené žampiony

Žampiony se dají připravit na spoustu způsobů. Velmi oblíbené jsou plněné smažené žampiony. Recept není nijak složitý. Plněné smažené žampiony podávejte s bramborovou přílohou, tatarskou omáčkou a salátem.

Hermelínová pomazánka

Rychlá hermelínová pomazánka, která nejlépe chutná uleželá. Hermelínová pomazánka se hodí na chlebíčky, jednohubky či jen na pečivo.

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka patří mezi českou klasiku. Znojemskou omáčku můžete podávat jak s rýží, tak i s knedlíkem či těstovinami. Omáčka se může připravit jak z vepřového tak i z hovězího masa, záleží podle Vaší chuti.

Křenová omáčka

Křen má mnoho příznivých účinků na Náš organizmus. Má účinky antibiotické a antiseptické. Celkově posiluje Náš organizmus. Proto bychom ho měli občas zařadit i do Naší kuchyně. A to jak ve formě křenové omáčky, tak i různých pomazánek či salátů. Křen je velmi aromatický. Křenová omáčka je jednoduchá na přípravu a můžete ji podávat s houskovým knedlíkem a uzeným masem.

Kuskus

Kuskus je výborný i jako příloha, kdy mnohdy nahrají jak rýži, brambory či jiný druh těstoviny. Výhodou kuskusu je, že se nevaří, a proto jeho příprava je velmi rychlá. Zkuste si obměnit a odlehčit jídelníček.

Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem je výborné hlavní jídlo ať už jako oběd či večeře. Kuskus patří mezi lehké a dietní jídlo.

Kuskus recept

Kuskus je výborná surovina, která má mnohostranné využití. Lze jej podávat jako přílohu či jako hlavní surovinu. Jeho příprava je velmi jednoduchá a cenově dostupná. A co vlastně kuskus je? Kuskus je krupicovitá těstovina vyrobena z tvrdozrnné pšenice. Receptů na kuskus je mnoho, zaručeně si z Naší nabídky vyberete.