Těstovinový salát

Lehký těstovinový salát oceníme především v teplých letních měsících, kdy nás příjemně osvěží a přitom zasytí. Není na něm nic složitého a můžeme využít zeleninu, která se nachází v našich lednicích. Těstovinový salát můžeme podávat i jako přílohu.

Salát z čerstvé červené řepy

Červená řepa obsahuje spoustu významných látek. Je známá pro vysoký obsah železa. Je nositelkou vitamínu C a také kyseliny listové. Připravte si s námi svěží salát plný vitamínů. Krásně Vás osvěží a hodí se jen tak s chlebem a nebo ho můžete podávat jako přílohu k masům apod. Salát z čerstvé červené řepy je snadný.

Dušená mrkev brambory

Mrkev patří mezi naši nejdostupnější kořenovou zeleninu. Obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a stopových prvků. Je bohatá i na vlákninu. Mezi nejznámější složku mrkve patří beta-karoten. Mrkev můžeme dusit či vařit. Mezi nejznámější patří dušená mrkev. Dušená mrkev se podává nejčastěji s bramborem. Recept je opravdu snadný.

Velikonoční perníčky

Perníčky se nepečou jen na Vánoce, můžete si je dopřát celoročně. Velikonoční perníčky můžete darovat třeba koledníkům a nebo jen tak na sváteční stůl pro případné hosty. Nezapomeňte si je připravit s dostatečným předstihem, jelikož perníčky potřebují uležet.

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka se připravuje podle tradice zejména na Bílou sobotu a měly by obsahovat čerstvé bylinky, které mají za symoboliku začínající jaro. Náš recept na velikonoční nádivku je jednoduchý a všechny suroviny běžně dostupné.

Špenátová polévka

Špenát je listová zelenina, která obsahuje mnoho cenných živin a vitamínů A,B. Když se vysloví špenát tak si představíme třeba z dětství Pepka námořníka a mnoho dalších. Připravte si s námi podle receptu špenátovou polévku. Špenátová polévka má krásně zelenou barvu a můžeme ji zjemnit zakysanou smetanou.

Guláš z trouby

Receptů na guláše existuje velká množství, ale ten náš je téměř bez práce. Všechno dáme do trouby a za 90 minut máte hotovo a můžete podávat. Takový guláš z trouby můžete podávat s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem a výborné jsou i krokety.

Francouzské brambory

Jednoduché jídlo, které zvládnou i začátečníci. Každý má svůj originální recept, ale zaručeně si pochutnáte. Připravíte pro svou rodinu výborný oběd nebo večeři.

Zapečené kuřecí řízky

Kuřecí maso je velmi dostupné a receptů nepřeberné množství. Zkuste si připravit kuřecí prso zase trochu jinak. Určitě si pochutnáte a zařadíte recept, třeba k nedělnímu obědu. Zapečené kuřecí řízky můžete si dát s bramborovou kaší, hranolky či jinou bramborovou přílohou. Tatarská omáčka nesmí chybět...

Salát coleslaw

Výborný salát jehož základ je převážně bílé zelí. Můžete si ho připravit třeba v létě k masu grilovanému či jiným úpravám. I samotný salát coleslaw je velmi dobrý.