Syrovátkový chléb z domácí pekárny

Krásně měkký syrovátkový chléb, který si připravíme jednoduše v domácí pekárně. V tomto receptu můžeme zužitkovat zbylou syrovátku, která nám odkapala při přípravě domácí lučiny. Určitě si pochutnáte.

Zapečené brambory v troubě

Kdo by nemiloval zapečené brambory v troubě? Dá se využít téměř vše co najdete v lednici. Náš recept na zapečené brambory v troubě je s kuřecím masem a smetanou. Rychlé a syté jídlo.

Langoše jako ze stánku

Recept na langoše jako ze stánku si můžete připravit i doma. Jsou jednoduché a díky jogurtu krásně vláčné. Určitě stojí za vyzkoušení.

Langoše

Oblíbené langoše jsou připravovány většinou z kynutého těsta. Pocházejí z Maďarska. Toto jednoduché a levné jídlo si můžete připravit kdykoliv. Recept na langoše není nijak složitý. Pokud máte domácí pekárnu, máte připraveno téměř bez práce.

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa je to pravé pro milovníky ryb. Stejně jako klasický tatarák podáváme tatarák z lososa s opečenou topinkou a česnekem.

Tatarák

Někdo ho miluje a někdo se ho bojí z důvodu nákazy. Ať už je to tak či onak. Pokud si vybereme maso z kvalitních zdrojů nemusíme se obávat. Tatarák je velmi oblíbenou pochoutkou na různých oslavách, svatbách či si ho můžete připravit jen tak sami doma. Receptů na tatarák existuje řada, každý si ji může upravit podle své chuti. Tatarák podáváme s opečenou topinkou a pořádnou dávkou česneku.

Játrová omáčka

Játra řadíme mezi vnitřnosti. Nejčastěji v kuchyni používáme játra drůbeží, vepřová, hovězí, a další. Játra obsahují vysoké množství vitamínu A. Ale i vitamín D a železo. Zařadit si je do jídelníčku můžete tak 1-2x měsíčně. Rozhodně to s konzumací nepřehánějte. Zkuste si podle našeho receptu připravit játrovou omáčku. Játrová omáčka se podává s rýží či jinou bramborovou přílohou.

Rajčatový salát

Výborný rajčatový salát, který podáváme k masu pečenému, grilovanému, smaženému....a nebo jídlu zeleninovému. Rajčatový salát je moc dobrý i samotný.

Okurkový salát

Jednoduchý okurkový salát, který podáváme jak k masu či zeleninovému jídlu.

Plněné smažené žampiony

Žampiony se dají připravit na spoustu způsobů. Velmi oblíbené jsou plněné smažené žampiony. Recept není nijak složitý. Plněné smažené žampiony podávejte s bramborovou přílohou, tatarskou omáčkou a salátem.