Langoše

Oblíbené langoše jsou připravovány většinou z kynutého těsta. Pocházejí z Maďarska. Toto jednoduché a levné jídlo si můžete připravit kdykoliv. Recept na langoše není nijak složitý. Pokud máte domácí pekárnu, máte připraveno téměř bez práce.

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa je to pravé pro milovníky ryb. Stejně jako klasický tatarák podáváme tatarák z lososa s opečenou topinkou a česnekem.

Tatarák

Někdo ho miluje a někdo se ho bojí z důvodu nákazy. Ať už je to tak či onak. Pokud si vybereme maso z kvalitních zdrojů nemusíme se obávat. Tatarák je velmi oblíbenou pochoutkou na různých oslavách, svatbách či si ho můžete připravit jen tak sami doma. Receptů na tatarák existuje řada, každý si ji může upravit podle své chuti. Tatarák podáváme s opečenou topinkou a pořádnou dávkou česneku.

Játrová omáčka

Játra řadíme mezi vnitřnosti. Nejčastěji v kuchyni používáme játra drůbeží, vepřová, hovězí, a další. Játra obsahují vysoké množství vitamínu A. Ale i vitamín D a železo. Zařadit si je do jídelníčku můžete tak 1-2x měsíčně. Rozhodně to s konzumací nepřehánějte. Zkuste si podle našeho receptu připravit játrovou omáčku. Játrová omáčka se podává s rýží či jinou bramborovou přílohou.

Rajčatový salát

Výborný rajčatový salát, který podáváme k masu pečenému, grilovanému, smaženému....a nebo jídlu zeleninovému. Rajčatový salát je moc dobrý i samotný.

Okurkový salát

Jednoduchý okurkový salát, který podáváme jak k masu či zeleninovému jídlu.

Plněné smažené žampiony

Žampiony se dají připravit na spoustu způsobů. Velmi oblíbené jsou plněné smažené žampiony. Recept není nijak složitý. Plněné smažené žampiony podávejte s bramborovou přílohou, tatarskou omáčkou a salátem.

Hermelínová pomazánka

Rychlá hermelínová pomazánka, která nejlépe chutná uleželá. Hermelínová pomazánka se hodí na chlebíčky, jednohubky či jen na pečivo.

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka patří mezi českou klasiku. Znojemskou omáčku můžete podávat jak s rýží, tak i s knedlíkem či těstovinami. Omáčka se může připravit jak z vepřového tak i z hovězího masa, záleží podle Vaší chuti.

Křenová omáčka

Křen má mnoho příznivých účinků na Náš organizmus. Má účinky antibiotické a antiseptické. Celkově posiluje Náš organizmus. Proto bychom ho měli občas zařadit i do Naší kuchyně. A to jak ve formě křenové omáčky, tak i různých pomazánek či salátů. Křen je velmi aromatický. Křenová omáčka je jednoduchá na přípravu a můžete ji podávat s houskovým knedlíkem a uzeným masem.