Výborné vdolečky s majonézou

Vdolečky s majonézou jsou vhodné k obědu,nebo jako moučník...

Bramborový salát

Recepty na bramborový salát se dědí z generace na generaci. My Vám představíme ten Náš. I když není zrovna dietní, ale i tak moc dobrý. A jednou ročně se nic nestane :).

Nejlepší lasagne

Příprava těchto lasagní není nijak složitá. Pojďte se s námi na ně podívat a vyzkoušejte. Příprava Vám zabere nějaký čas, ale určitě s ním u rodiny uspějete.

Celozrnná buchta s jablky a mrkví

Celozrnná buchta s jablky a mrkví..Luxusní kombinace jablek a mrkve, tato buchta se hodí na vydatnou svačinku. Určitě uspějete i u dětí, kde je problém dostat syrovou mrkev. Uvidíte, že buchta je velmi jemná a vláčná.

Tvarohový koláč s ovocem

Celozrnná mouka je pro mnohé ještě málo známá a nebo se ji bojí při pečení použít. Ale v závěru v podstatě nepoznáte rozdíl a i sladký koláč se může stát zdravou variantou snídaně či svačinky. Pokud první obavy překonáte, jistě vyzkoušíte i mnoho dalších receptů. Rozhodně nebudete litovat a bude Vás hřát na srdci, že jste udělali i něco pro své zdraví. Připravte si podle našeho receptu tvarohový koláč s ovocem.

Luxusní květákové placičky se sýrem

Luxusní květákové placičky se sýrem. Květák nebo lidově také karfiol je úžasný zdroj vitamínů, minerálů a stopových prvku. Obsahuje malé množství sacharidů a proteinů a skoro žádný tuk. Působí na celý trávicí trakt od žaludku po slepé střevo, usměrňuje trávicí proces. Květák obsahuje minimum kalorií a i přesto vyvolává pocit sytosti. Vařený nebo připravený v páře je ideální pro každého kdo chce zhubnout. I když naše varianta je smažená, dá se i připravit v troubě a tím ušetříte kalorie. Je to velmi rychlé a jednoduché.

Slaný závin z listového těsta

Slaný závin z listového těsta...Tímto slaným moučníkem potěšíte každou návštěvu. Je to rychlovka a navíc můžete použít téměř veškeré suroviny v lednici :)

Dušený špenát z čerstvých listů

Zkuste vyzkoušet jinou verzi klasického špenátu. Je zdravá, lehká a určitě Vás mile překvapí. Připravte si takto dušený špenát z čerstvých listů například k rybě či jinému masu.

Klasický dušený špenát

Každý si pod pojmem špenát představí něco jiného...Nám se vybaví pohádka o Pepku námořníkovi a někomu špenát ze školní jídelny. Toto trauma si většinou odnáší i do dospělosti. Ale pro ty, kteří s vařením teprve začínají, je to taková klasika, kterou by měl každý ovládat. Klasický dušený špenát podáváme s bramborem či bramborovým knedlíkem a vařeným vejcem.

Plněné žampiony

Ukážeme Vám jak připravit dokonalé plněné žampiony, díky kterým už nebudete mít obavu, že by se Vám nepovedly. Na přípravu se hodí větší žampiony a nebo luxusní záležitostí jsou žampiony portobello, který je velmi chutný. Je to forma krémového žampionu, který se používá v kuchyni na zapékání, plnění, ale taky ve formě steaku. Má hnědou barvu a jsou mnohem větší než klasické žampiony.