Smažená cuketa recept

Recept na výbornou smaženou cuketu, která je plněná sýrem. Dá se jíst jak teplá, tak i studená. Je to svěží jídlo. Výborné jsou se salátem a bramborovou přílohou. Můžeme doplnit domácím dresinem či dipem. Jelikož je cuketa tělu prospěšná, receptů na ni není nikdy dost. Určitě recept vyzkoušejte.

Okurková limonáda

Výborná a jednoduchá okurková limonáda, která nás příjemně osvěží v nadcházejících letních měsících. Ačkoliv si mnoho z Vás nedokáže představit okurku v nápoji, je to skutečně výborné. Mile Vás to překvapí a slibujeme že si pochutnáte. Okurková limonáda chutná výborně!

Domácí ledový čaj

Co Vás v létě zaručené osvěží? Domácí ledový čaj... Nedá se srovnat vůbec srovnat s kupovaným ledovým čajem. Jednoduchá příprava a přitom si na něm můžete pochutnat za zlomek ceny. Co takhle si připravit domácí ledový čaj k letnímu grilování či posezení s přáteli. Recept je velmi jednoduchý.

Zapečené kuřecí řízky se smetanou

Kuřecí maso je u nás nejvíce konzumováno. Dá se připravit na mnoho způsobů, kdy nejčastěji to je pečení, smažení, grilování, dušení apod. Mezi nejoblíbenější patří kuřecí prsa či stehna a také křídla. Náš recept na zapečené kuřecí řízky je velmi jednoduchý. Jako přílohu můžete připravit vařené brambory, bramborovou kaši, krokety či hranolky. Kuřecí maso není vysušené ale je krásně šťavnaté díky smetany.

Srdíčko plné překvapení

Korpus z ovesných vloček s kokosem plněný arašídovým máslem (PB) a nutellou z avokáda. Vhodné pro všechny nadšence do zdravého životního stylu. Najdete mě i na Instagramu jako @simonkaem. Budu moc ráda za každého dalšího sledujícího, díky moc!

Vepřová krkovice se žampiony

Vepřovou krkovici se žampiony můžete podávat jako oběd či večeři. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Ke krkovici se hodí jak rýže tak i jiná bramborová příloha. Maso ke krásně měkké a šťavnaté, jelikož je maso krásně prorostlé tukem. Patří mezi nejčastěji používané maso v kuchyni a lze ji připravit na mnoho způsobů.

Pomarančovo-badyánová zmrzlina

1ks pomaranč 100g sójový jogurt 1/3kl mletý badyán 100ml kokosové mlieko (z plechovky) štipka škorice sladidlo (flavdrops vanilka+stévia) Pomaranč si odštavíme a dostaneme približne 1dcl čerstvej pomarančovej šťavy. Jogurt si vymiešame so sladidlom. Šťavu z pomaranča nalejeme do silikónovej/plastovej formy na ľad, takisto jogurt a dáme do mrazáku na 2 hodinky zamraziť. Keď máme jogurt a pomarančovú šťavu zamrznutú, tak to vyklopíme z formy, dáme do výkonného mixéra spolu s kokosovým mliekom, škoricou, badyánom a rozmixujeme. Podľa chuti ešte môžme dosladiť a podávame. Poprípade dáme do plastovej nádoby do zásoby do mrazáku (v tom prípade prvé 2-3 hodinky zmrzlinu každých 30minút premiešajte, aby sa predišlo vzniku ľadových kryštálikov).

Kuracie prsia na víne so salátom a šampiňónmi

Mierne inovovaný ale stále klasický recept :)

Pšenično žitné housky

Housky, které budou i na druhý den krásně měkké, čerstvé a přitom jsou zdravé? Určitě ano, pomocí našeho receptu toho dosáhnete a můžete si na nich pochutnat i druhý den třeba na snídani. Místo housek můžete připravit i rohlíky či bagety. S těstem se krásně pracuje, proto na vále nepotřebujete další mouku. Těsto se nelepí. Hotové housky můžete posypat hrubou solí, kmínem či mákem.

Pšenično žitné rohlíky

Pečivo s žitnou moukou je výhodné v tom, že obsahuje spoustu vlákniny a také minerálů a vitamínů. Proto kdy upřednostňujte zdravý životní styl je toto pečivo správnou volbou. Rohlíky jsou měkké i na druhý den.