Nejlepší lasagne
Příprava těchto lasagní není nijak složitá. Pojďte se s námi na ně podívat a vyzkoušejte. Příprava Vám zabere nějaký čas, ale určitě s ním u rodiny uspějete.
Postup
- Nejprve si připravíme masovou směs: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit. Jakmile trochu okraje začnou chytat barvu přidáme nakrájený česnek a necháme rozvonět. Přidáme mleté maso, které neustále oddělujeme od sebe vařečkou, aby se rovnoměrně opeklo. Osolíme a opepříme. Přidáme rajčatový protlak. Vše pořádně promícháme. Poté na řadu přichází rajčata, která přidáme ke směsi a necháme pořádně provařit, přidáme koření oregano dle chuti.
- Bešamel: Na mírném ohni rozpustíme máslo a polévkovou lžící oleje. Poté přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek. Do máslové směsi přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky. A vše rozmícháme. Osolíme a opepříme. Po malých částech přiléváme mléko a zároveň mícháme metličkou. Jde to velmi pomalu. Podle potřeby přidáme hladkou mouku, ale opravdu to nepřeháníme. Vše po celou dobu mícháme, aby nám nevznikly hrudky. Pokračujeme stále dokud nevypotřebujeme veškeré mléko. Až vznikne hustější konzistence.
- Postup lasagní: Připravenou zapékací mísu vymažeme kouskem másla. Na celou plochu poklademe plátky lasagní. Poté přichází na řadu masová směs. Ta by měla být vysoká zhruba 1 cm. Po celé ploše rozprostřeme. Polijeme bešamelem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pak zase těstoviny a pokračujeme tak do vyčerpání všech surovin, ovšem poslední vrstva by měla být masové směsi, bešamelu a sýru. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C cca 1 hodinu. Řiďte se prosím vlastní troubou. Horkovzdušnou dejte zhruba na 160°C. Dobrou chuť.
Ingredience
řepkový olej na smažení
1/2 nastrouhaného muškátového ořechu
oregano
1 hrnek hladké mouky
1 lžíce oleje
1/4 másla
1 l polotučného mléka
500 g nastrouhaného eidamu 30% (možno použít i jiný sýr)
sůl, pepř
1 ks cibule
1 větší rajčatový protlak
4 stroužky česneku
2 plechovky rajčat (možno použít i čerstvá)
1 kg mletého masa
1 balaení těstovin lasagne
řepkový olej na smažení
1/2 nastrouhaného muškátového ořechu
oregano
1 hrnek hladké mouky
1 lžíce oleje
1/4 másla
1 l polotučného mléka
500 g nastrouhaného eidamu 30% (možno použít i jiný sýr)
sůl, pepř
1 ks cibule
1 větší rajčatový protlak
4 stroužky česneku
2 plechovky rajčat (možno použít i čerstvá)
1 kg mletého masa
1 balaení těstovin lasagne
Galerie
Autor
Eva
27. 09. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Ač jsem se zprvu bála lasagne vyzkoušet, příjemně mě překvapilo, že podle Vašeho receptu se mi povedly hned napoprvé. Určitě se k receptu na nejlepší lasagne budu vracet.