Výborné vdolečky s majonézou

Vdolečky s majonézou jsou vhodné k obědu,nebo jako moučník...

Postup
  1. Do vlažného mléka rozdrobte droždí,přidejte cukr a lžíci mouky,lehce promíchejte a nechte vzejít kvásek.Mezitím vyšlehejte žloutky s máslem.K vyšlehané směsi přidejte ostatní suroviny i kvásek a zadělejte těsto,které necháte na teplém místě vykynout...asi 1 hodinu.Vykynuté těsto rozválejte na plát,asi 1cm silný a vykrojte kolečka.Kolečka nechte asi 10 min odpočinout.Pak do každého kolečka udělejte prstem malý důlek a smažte ve vysoké pánvi na rozpáleném oleji z obou stran.Pak dejte okapat na ubrousek a pomažte povidly,dejte lžičkou rozšlehaný tvaroh a ozdobte šlehačkou... Tvaroh si rotšlehejte s cukrem a trochou mléka....můžete kápnout trochu rumu pro chuť....
Ingredience
100 ml 33%smetany na šlehání
1 vanilkový cukr
250 g tvarohu
1 kelímek povidel
2 lžíce majonézy
1 lžička nastrouhané citr.kůry
špetka soli
250 ml mléka
2 lžíce rumu
500 g hladké mouky
30 g droždí
3 žloutky
50 g cukru
50 g Másla
Galerie
Autor
02. 10. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 2

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.