Rajská omáčka z čerstvých rajčat recept

Vyzkoušejte tuto obměnu rajské omáčky. Možná bude chutnat i těm co moc rajskou omáčku nemusí. Rajskou máčku z čerstvých rajčat můžete podávat s houskovým knedlíkem a plněnými paprikami nebo hovězím masem.

Postup
  1. Cibuli si očistíme, nakrájíme nadrobno a rajčata nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Vše zpěníme do růžova. Poté přidáme nakrájená rajčata a chvíli opékáme. K rajčatům dáme rajčatový protlak a podlijeme trochu vodou. Osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Jakmile jsou rajčata měkká, vytáhneme bobkové listy. Rozmixujeme jej tyčovým mixérem. A dochutíme cukrem. Necháme povařit a dle potřeby pokud je omáčka hustá naředíme vodou.
Ingredience
200 ml vody
2 ks bobkového listu
1 větší cibule
1 lžíci třinového cukru
sůl, pepř
200 ml rajčatového protlaku
500 g čerstvých rajčat
2 lžíce másla
Galerie
Autor
Eva
04. 10. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.