Špaldové linecké cukroví
Recept na zdravější variantu klasického lineckého cukroví je špaldové linecké cukroví. Díky špaldové mouce je cukroví lépe stravitelné, má jemně oříškovou chuť, takže se na pečení výborně hodí. Pro dietáře je to vhodná alternativa klasického cukroví.
Postup
- Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto. Zabalíme jej do potravinové folie a dáme odpočinout na 2 hodiny do lednice. Z těsta poté vyválíme tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Vše položíme na plech s pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby na 5-10 minut. Když upečené cukroví vychladne, slepujeme ho pomocí rybízové marmelády. Uložíme do krabice či plechových dóz a necháme uležet.
Ingredience
domácí rybízová marmeláda
90 g třinového moučkového cukru
1 ks vanilkového cukru (ten si můžete připravit i zdravěji sami)
2 ks žloutku
100 g másla
300 g špaldové celorznné mouky
domácí rybízová marmeláda
90 g třinového moučkového cukru
1 ks vanilkového cukru (ten si můžete připravit i zdravěji sami)
2 ks žloutku
100 g másla
300 g špaldové celorznné mouky
Galerie
Autor
Eva
04. 10. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.