Celozrnné marokánky
Celozrnné marokánky...A co vlastně ty marokánky jsou? Jsou to sladké placičky arabského původu, u nás nacházejí čím dál větší oblibu a to nejen jako vánoční cukroví, ale mnoho lidí si ji upeče jen tak během celého roku:) Marokánky mohou obsahovat oříšky, med, cukr, kakao a také datle. Tak pojďte si upéct jedny co mají zdravější nádech. Z tohoto těsta upečeme cca 15 kousků. A proto je lepší pro úspěch připravit si marokánky hned z dvojité dávky.
Postup
- Mouku na pánvi nasucho opražíme a poté zalijeme 250 ml vody, přidáme třtinový cukr a vaříme cca 10 minut. Do směsi přidáme nakrájené oříšky dle Vašeho výběru a také rozinky. Přidáme olej a necháme ztuhnout. Troubu si poté předehřejeme na 200 °C a z předem připraveného těsta odebereme vždy kousek a vytvarujeme placičky. Ty pak pečeme asi 15 minut. Takto připravené marokánky máčíme v rozpuštěné čokoládě.
Ingredience
250 ml vody
150 g čokolády s vysokým procentem kakaa
100 g rozinek nebo brusinek (dle chuti)
100 g mandlí či jiných ořechů
50 g třinového cukru
2 lžíce ořechového oleje (např. mandlový...)
125 g špaldové celorznné mouky nebo jiné co máte doma
250 ml vody
150 g čokolády s vysokým procentem kakaa
100 g rozinek nebo brusinek (dle chuti)
100 g mandlí či jiných ořechů
50 g třinového cukru
2 lžíce ořechového oleje (např. mandlový...)
125 g špaldové celorznné mouky nebo jiné co máte doma
Galerie
Autor
Eva
04. 10. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.