Mrkvové cukroví
Slyšeli jste už o mrkvovém cukroví. Je výborné, jelikož mrkev je přirozeně sladká není již potřeba přidávat další cukr. Vyzkoušejte náš recept a uvidíte.
Postup
- Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Smícháme se změklým máslem, špaldovou moukou a špetkou soli. Pořádně vše propracujeme pokud se ingredience nepojí ve vláčné těsto. Dle potřeby je možno přidat vodu. Hotové těsto zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do lednice. Poté vyválíme těsto na plát tlustý půl centimetru a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Hotové sušenky by měly být narůžovělé. Teplé cukroví obalujeme v sušeném mléce, do kterého jsme předtím zamíchali vanilku čí skořici dle chuti.
Ingredience
na obalení: sušené ovesné mléko, vanilka, skořice, moučkový cukr
špetka soli
3 větší mrkve
300 g špaldové mouky
100 g másla
na obalení: sušené ovesné mléko, vanilka, skořice, moučkový cukr
špetka soli
3 větší mrkve
300 g špaldové mouky
100 g másla
Galerie
Autor
Eva
04. 10. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.