Sterilovaná červená řepa
Červená řepa je známá svými léčivými účinky, mezi které patři: brání rozvoji kornatění tepen a podporuje činnost jater, zpevňuje stěny vlásečnic, močopudné účinky, vylučuje z těla sůl, podporuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Červená řepa je výborná, pojďte si ji s námi zkusit zavařit. Určitě se Vám bude na zimu hodit jako zdroj vitamínů. Sterilovaná červená řepa je výborná.
Postup
- Řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, plátky, případně nastrouháme na struhadle nahrubo. Připravíme si nálev: Z vody, octu, fenyklu, cukru, soli vše svaříme. Do čistých zavařovacích sklenic naskládáme řepu, křen a zalijeme připraveným nálevem a řádně uzavřete. Sterilizujeme na 85°C cca 20 minut v zavařovacím hrnci nebo hrnci vyloženém utěrkou, aby se sklenice nerozbily.
Ingredience
strouhaný křen podle chuti
1 lžíce fenyklu
110 g cukru krupice
20 g soli
250 ml octa (může být i jablečný)
1 l vody
4 velké červené řepy
strouhaný křen podle chuti
1 lžíce fenyklu
110 g cukru krupice
20 g soli
250 ml octa (může být i jablečný)
1 l vody
4 velké červené řepy
Galerie
Autor
Eva
10. 10. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.