Perníčky

Rychlý hrnkový recept na perníčky.

Postup
  1. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, med a žloutky. Zchladlou hmotu přidáme k mouce, kterou jsme smíchali s kypřícím práškem a perníkovým kořením. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici odležet.
  2. Těsto rozválíme cca 4 mm silný plát na pomoučeném vále a vytvarujeme různé tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10-12 minut na 175°C. Ihned po upečení potíráme rozšlehaným žloutkem.
  3. Poleva: Do mísy vlijeme bílek a po částech do něj zapracujeme dvakrát prosetý moučkový cukr. Vznikne poleva, kterou naplníme do zdobícího sáčku a nanášíme na perníčky.
Ingredience
1 ks bílku
3/4 hrnku moučkového cukru
1 ks žloutek na potření perníčků
1/2 lžičky koření do perníku
1/2 sáčku prášku do perníku
1 ks vejce
2 ks žloutky
3 lžíce másla
2 hrnky hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
31. 10. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.