Plněné papriky v rajské omáčce
Plněné papriky v rajské omáčce jsou opravdu výborné, vyzkoušejte náš jednoduchý recept.
Postup
- Z paprik odřízneme čepičky, vydlabeme semínka a omyjeme. Čepičky nevyhazujeme, ty ještě použijeme do omáčky. Mleté maso, vejce, rýži, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a červenou papriku smícháme dohromady. Touto směsí plníme papriky, které klademe do vymazaného pekáče, přikryjme víkem a nebo alobalem. Pečeme na 180°C cca 50 minut.
- Cibuli si oloupeme a nakrájíme najemno. Čepičky co nám zůstaly z paprik zbavíme stopky a nakrájíme. V hrnci rozpálíme máslo a vložíme cibuli, kterou restujeme. Přidáme nakrájený zbytek paprik, rajčatový protlak a pyré. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a cukr. Necháme všechno provařit 20 minut. Vytáhneme bobkové listy a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Na závěr ještě dochutíme cukrem podle potřeby.
Ingredience
2 ks vajec
1 ks cibule
2 ks bobkového listu
2 lžíce cukru
300 ml rajčatového pyré
500 ml rajčatového protlaku
2 lžíce másla
500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
4 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
1 lžička mleté sladké papriky
sůl, pepř
3 lžíce uvařené rýže
6 ks paprik (nejlépe zelených)
2 ks vajec
1 ks cibule
2 ks bobkového listu
2 lžíce cukru
300 ml rajčatového pyré
500 ml rajčatového protlaku
2 lžíce másla
500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
4 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
1 lžička mleté sladké papriky
sůl, pepř
3 lžíce uvařené rýže
6 ks paprik (nejlépe zelených)
Galerie
Autor
Eva
29. 11. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.