Bílé hlávkové zelí
Bílé hlávkové zelí recept se hodí jako příloha k různým druhům masa. Dušené hlávkové zelí se může podávat i k plněným bramborovým knedlíkům. Je velmi jednoduché.
Postup
- Bílé zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme najemno. Zelí dáme do hrnce a podlijeme vodou cca 250 ml. Zelí osolíme vaříme do změknutí. V menším hrnci či kastrolu si rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova. Jakmile je zelí měkké a voda z větší části vyvařená, přidáme cibuli, cukr, ocet a trochu pepře. Zelí zaprášíme moukou, promícháme a všechno necháme provařit. Ochutnáme a pokud je potřeba přidáme cukr či ocet.
Ingredience
2 lžíce hladké mouky na zahuštění
voda na podlití
1 lžička kmínu
sůl, pepř
3 lžíce octu
3 lžíce cukru krupice
1 ks cibule
1 lžíce ghí (nebo másla)
1/2 ks hlávky bílého zelí
2 lžíce hladké mouky na zahuštění
voda na podlití
1 lžička kmínu
sůl, pepř
3 lžíce octu
3 lžíce cukru krupice
1 ks cibule
1 lžíce ghí (nebo másla)
1/2 ks hlávky bílého zelí
Galerie
Autor
Eva
02. 12. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.