Krémová cibulačka

Cibulačka neboli také uplakaná polévka :) Je velmi rychlá, levná a hlavně chutná. Cibule je navíc dostupná. Blahodárných účinků je známá celá řada např. posiluje imunitu, je výborná proti chřipce a respiračním onemocněním, prevence osteoporózy, protizánětlivé účinky a mnoho dalších. Krémová cibulačka je rychlý a levný recept.

Postup
  1. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Do většího hrnce nalijeme olej a rozehřejeme ho. Do rozehřátého oleje vložíme cibuli, kterou osolíme a smažíme. K cibuli přidáme tymián a dusíme zatím bez přidání vody či vývar, doměkka. Poté přichází čas na vodu či vývar, který přivedeme k varu. Vaříme cca 20 minut do úplného změknutí. Polévku rozmixujeme a přidáme pepř a lžíci másla. Tuto polévku můžeme podávat s tousty zapečené se sýrem a nebo pouze dáme do talíře nastrouhaný sýr a zalijeme krémovou polévkou.
Ingredience
bylinky (např.tymián)
sůl, pepř
olivový olej
1 lžíce másla
7 velkých cibulí
1 l vody nebo zeleninového vývaru
Galerie
Autor
Eva
18. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.