Čočka na kyselo
Čočka na kyselo, rychlý recept, který můžete podávat jak s vajíčkem, párkem, volským okem a hlavně kyselou okurkou.
Postup
- Čočku si den dopředu namočíme do vody. V kastrolu na másle si orestujeme cibuli, přidáme slitou čočku. Vše podlijeme vodou a čočku vaříme doměkka. Osolíme, opepříme a dochutíme octem. Pokud je potřeba zahustíme moukou. Vše ještě provaříme. Hotovou čočku můžete podávat například s vejcem, chlebem a kyselou okurkou.
Ingredience
pohanková mouka na zahuštění (lze použit i hladkou mouku)
ocet
sůl, pepř
2 lžíce másla
1 ks větší cibule
400 g čočky
pohanková mouka na zahuštění (lze použit i hladkou mouku)
ocet
sůl, pepř
2 lžíce másla
1 ks větší cibule
400 g čočky
Galerie
Autor
Eva
05. 12. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.