Hrachová polévka

Hrachová polévka patří mezi naší klasické polévky. Přitom recept na hrachovou polévku je velmi jednoduchý. Hrách obsahuje mnoho vitamínů a přitom spoustu prospěšné vlákniny.

Postup
  1. Máslo si rozehřejeme v hrnci a přidáme najemno nasekanou cibuli, kterou orestujeme. Potom přidáme česnek, který si prolisujeme a krátce opečeme. Hrách, který jsme si přes noc namočili, slijeme a přidáme k základu. Krátce orestujeme a zalijeme vodou či vývarem a vaříme do měkka ( osolíme, opepříme). Hrachovou polévku můžete rozmixovat tyčovým mixérem a nebo ponechat. V závěru přidáme majoránku a zalijeme smetanou. Vše necháme chvíli provařit. Hrachovou polévku podávejte s opečenými krutony z bílého pečiva.
Ingredience
sůl, pepř
100 ml smetany min 30%
2 lžíce sušené majoránky
1,5 l vody (nebo kuřecího vývaru)
4 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 ks větší cibule
500 g žlutého hrachu
Galerie
Autor
Eva
07. 12. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.