Hrachová polévka ze žlutého hrachu
Hrachová polévka ze žlutého hrachu patří na naše stoly běžně, nejenom o svátečních chvílích. Někteří si ji dopřávají o štědrovečerní večeři. Je jednoduchá a dostupná. Hrachovou polévku ze žlutého hrachu můžeme podávat s opečenými krutony.
Postup
- Hrách si dopředu namočíme, nejlépe přes noc. V hrnci si na rozpáleném másle orestujeme cibuli, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek a hrách, který jsme scedili. Vše krátce orestujeme. Zalijeme vodou či vývarem, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list, vaříme doměkka. Na závěr přidáme majoránku a ještě chvíli krátce provaříme.
Ingredience
sůl, pepř
3 ks bobkového listu
2 lžíce majoránky
2 lžíce másla
4 stroužky česneku
2 ks střední cibule
1,5 l vody nebo vývaru
600 g žlutého hrachu
sůl, pepř
3 ks bobkového listu
2 lžíce majoránky
2 lžíce másla
4 stroužky česneku
2 ks střední cibule
1,5 l vody nebo vývaru
600 g žlutého hrachu
Galerie
Autor
Eva
07. 12. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.