Vajičková pomazánka
Není nad to si připravit pravou domácí vajíčkovou pomazánku, která se nikdy nevyrovná kupované. Vajíčková pomazánka je velmi jednoduchá. Pomazánku si můžeme dopřát jak na snídani, tak i na večeři. Výborná je na čerstvém pečivu.
Postup
- Vejce, které jsme si uvařili natvrdo, necháme lehce zchladnout. Poté vejce buď rozmačkáme vidličkou a nebo je nakrájíme kráječem na vajíčka. Přidáme lučinu, hořčici a jarní cibulku nakrájenou nadrobno. Osolíme a opepříme. Vše promícháme. V závěru můžeme přidat do pomazánky pažitku a nebo ji pouze posypat na namazané pečivo.
Ingredience
pažitka (nemusí být)
150 g lučiny (lze použít i domáci, kterou naleznete v Našich receptech)
sůl, pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
1 svazek jarní cibulky
6 ks vajec uvařených natvrdo
pažitka (nemusí být)
150 g lučiny (lze použít i domáci, kterou naleznete v Našich receptech)
sůl, pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
1 svazek jarní cibulky
6 ks vajec uvařených natvrdo
Galerie
Autor
Eva
03. 01. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.