Pomazánka celerová

Celer ač se to nezdá patří mezi léčivou potravinu. Celer můžeme konzumovat v různých pomazánkách či tepelně upravený. Celer obsahuje mnoho vitamínů a má plno významných účinků na organizmus. Proto bychom se ho neměli bát a zkusme si z něj připravit třeba celerovou pomazánku. Pomazánka celerová je výborná i pod chlebíčky a nebo jen tak na čerstvé pečivo.

Postup
  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Poté je oloupeme a necháme vychladnout. Celer a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer i cibuli poté zalijeme horkou vodou a necháme chvíli odstát. Kdo chce může celer chvíli povařit. Vychladlé brambory nakrájíme na kostičky, přidáme celer, cibuli a okurku nastrouhanou najemno (můžeme i nakrájet na drobné kostičky). Postupně přidáváme majonézu tak, aby nebyla pomazánka příliš řídká. Osolíme a opepříme podle chuti.
Ingredience
1 malá majonéza (lze nahradit sojanézou)
sůl, pepř
3 ks kyselé okurky
1 ks větší cibule
500 g brambor varný typ A
1/2 ks celeru
Galerie
Autor
Eva
03. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.