Koprová omáčka

Jídlo, které má své příznivce i odpůrce. Koprová omáčka je typicky česká omáčka ze smetany, mléka a samozřejmě nesmí chybět kopr, který je nejlépe čerstvý. Koprová omáčka se může podávat jak s knedlíkem či bramborem a k tomu si můžete dát vejce natvrdo či hovězí maso.

Postup
  1. Máslo si rozpustíme v kastrolu a přidáme za stálého míchání hladkou mouku. Jakmile ji máme rozmíchanou, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Přilijeme mléko a nasekaný kopr. Vaříme asi 5 minut a přidáme obě smetany. Omáčku dochutí cukrem, solí, pepřem a trochou citronové šťávy. Necháme provařit a můžeme podávat.
Ingredience
citron na dochucení
1 lžíce cukr krystal
sůl, pepř
4 lžíce zakysané smetany
200 ml smetany na vaření
200 ml plnotučného mléka
400 ml vývaru
1 svazek čerstvého kopru (je možno dát i sterilovaný)
2 lžíce hladké mouky
2 proužky másla
Galerie
Autor
Eva
12. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.