Langoše
Oblíbené langoše jsou připravovány většinou z kynutého těsta. Pocházejí z Maďarska. Toto jednoduché a levné jídlo si můžete připravit kdykoliv. Recept na langoše není nijak složitý. Pokud máte domácí pekárnu, máte připraveno téměř bez práce.
Postup
- Do pekárny dáme ingredience : Vlažné polotučné mléko, hladkou mouku, do jednoho rohu sůl a do druhého cukr. Do mouky uděláme důlek a vsypeme droždí. Trochu zasypeme, aby se nedostal do kontaktu se solí, pak by nemuselo těsto vykynout. Zapneme program těsto. Jakmile máme těsto hotové rozpálíme si olej, do kterého vkládáme tenké placky z těsta. Smažíme z obou stran. Jakmile máme hotovo, smícháme olej s prolisovaným česnekem a potíráme tím langoše. Poté dáme kečup a posypeme nastrouhaným sýrem.
Ingredience
olej na smažení
kečup a sýr na posypání
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli
400 ml polotučného mléka
500 g hladké mouky
olej na smažení
kečup a sýr na posypání
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli
400 ml polotučného mléka
500 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
17. 01. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Těsto na langoše se opravdu povedlo, díky domácí pekárny jsem to měla bez práce. Langoše jsem podávala jenom s kečupem a sýrem. Česnek moc nemusíme :)