Linecký koláč s jablky
Pokud máte přebytek jablek a opravdu už nevíte co s nimi, připravte si výborný linecký koláč s jablky. Příprava ač to tak nevypadá, není opravdu složitá. Těsto je křehké a náplň díky jablek šťavnatá.
Postup
- Z prosáté mouky, rozpuštěného másla, cukru, vody, prášku do pečiva, vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočívat v lednici. Mezitím si vymažeme a vysypeme plech a rozehřejeme troubu asi na 170°C. Těsto rozdělíme na dvě části, jednu z ní si necháme větší. Vyválíme placku, kterou dáme na plech. V pár místech ji propíchneme vidličkou a dáme na ní nastrouhané jablka, posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Také zasypeme skořicí, podle toho jak máte rádi. Z menší části těsta vytvoříme mřížku. A dáme péct do vyhřáté trouby do růžova.
Ingredience
Náplň: 1 ks vanilkového cukru, 4 ks větších jablek nastrouhaných nahrubo, 1 lžíce skořice, 2 lžíce cukru (záleží na kyselosti jablek).
1 lžíce vody
1 ks vejce
1 ks kypřícího prášku
200 g cukru moučka
200 g másla
500 g hladké mouky
Náplň: 1 ks vanilkového cukru, 4 ks větších jablek nastrouhaných nahrubo, 1 lžíce skořice, 2 lžíce cukru (záleží na kyselosti jablek).
1 lžíce vody
1 ks vejce
1 ks kypřícího prášku
200 g cukru moučka
200 g másla
500 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
23. 01. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.