Kuřecí vývar
Pravý domácí kuřecí vývar? To je to nejlepší co můžete svému tělu dopřát. Patří k základní polévce a pomocí něj můžete vytvořit a dotvořit jakékoliv jídlo. Nejlepší a silný kuřecí vývar je výborný při nachlazení, a oceníte ho i při kocovině :D
Postup
- Očistíme si kořenovou zeleninu a cibuli ponecháme ve slupce pouze rozpůlíme na dvě části, maso omyjeme pod tekoucí vodou. V kastrolku si rozehřejeme máslo či jiný tuk a orestujeme zeleninu vcelku. Poté přidáme kuře a vše zalijeme studenou vodou (cca 2 litry). Vaříme na mírném plamenu a necháme probublávat. Během vaření stahujeme lžící vytvořenou pěnu, aby vývar byl čistý. V půlce vaření vývar osolíme a přidáme koření. Vývar vaříme cca 1,5 hodin. Potom vše přecedíme přes jemné sítko. Kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli již do polévky nevracíme, maso obereme a přidáme do polévky. Pro trochu barvy přidáme petrželku.
Ingredience
voda
petrželka
sůl a pepř
3 ks bobkového listu
6 kuliček nového koření
1/2 většího celeru
1 ks větší cibule
2 ks petržele
2 ks větší mrkve
1 kg kuřete (skeletu, křídel, hřbetu, stehen....)
voda
petrželka
sůl a pepř
3 ks bobkového listu
6 kuliček nového koření
1/2 většího celeru
1 ks větší cibule
2 ks petržele
2 ks větší mrkve
1 kg kuřete (skeletu, křídel, hřbetu, stehen....)
Galerie
Autor
Eva
18. 09. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Díky Vašemu receptu se mi vývar povedl, je moc dobrý a celá rodina jsme si na něm pochutnali. Jiný recept na kuřecí vývar už dělat nebudu.