Dušená mrkev na másle s vepřovým masem
Dušená mrkev na másle s vepřovým masem je u nás velmi oblíbená. Vše se vaří v jednom hrnci a tím pádem odpadá velká spotřeba nádobí. Mrkev kromě známého beta-karotenu obsahuje i vlákninu. Mrkev je nejlepší připravit tepelně upravenou. Nemusíte se vůbec bát, že by tím ztratila své cenné vitamíny a minerály. Dušenou mrkev na másle a vepřovým masem si dejte s vařenými brambory.
Postup
- V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme do sklovata. Poté k cibuli přidáme na kostičky nakrájené a očistěné vepřové maso. Osolíme a opepříme. Restujeme dokud nebude maso opečené ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Občasně během dušení maso promícháme a podle potřeby dolijeme vodu. Jakmile máme maso téměř měkké, tak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev. Dolijeme vodu. Ochutíme trochou citronové šťávy a muškátovým oříškem. Pokud je potřeba dosolíme. Vše dusíme doměkka. Jestliže chceme mít mrkev hustší tak ji poprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Podáváme s uvařeným bramborem.
Ingredience
1 lžíce hladké mouky (lze použít i zdravější hrašku)
2 proužky másla (lze použít i ghí)
špetka muškátového oříšku
trochu citrónové šťávy
sůl, pepř
1 kg mrkve
700 g vepřového masa (plecko či krkovička)
1 ks větší cibule
1 lžíce hladké mouky (lze použít i zdravější hrašku)
2 proužky másla (lze použít i ghí)
špetka muškátového oříšku
trochu citrónové šťávy
sůl, pepř
1 kg mrkve
700 g vepřového masa (plecko či krkovička)
1 ks větší cibule
Galerie
Autor
Eva
15. 02. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.