Linecký koláč recept
Zdravější verze lineckého koláče. Celozrnná mouka je oproti bílé výživově hodnotnější. Obsahuje vitamíny, minerální látky, vlákninu a má nižší glykemický index. Koláč tím pádem zůstane déle čerstvý a krásně vláčný. Linecký koláč si můžete připravit s jakoukoliv náplní. Ať už s jablky, tvarohem či domácí marmeládou. Vždycky sklidíte úspěch.
Postup
- Z mouky, cukru, vanilkového cukru, citronové kůry, vejce a rozpuštěného másla si vypracujeme těsto, které necháme minimálně hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň z tvarohu, pudinku a cukru. Všechno smícháme. Jablka nastrouháme nahrubo.
- Hotové těsto rozdělíme na dvě části (jednu z nich necháme menší). Rozválíme na vále a dáme do vymazané a vysypané formy. Hezky těsto vymačkáme i do okrajů. Přebytek seřízneme. Těsto propíchneme vidličkou a dáme na ni tvarohovou náplň. Poté posypeme nastrouhanými jablky a posypeme skořicí. Zbylé těsto vyválíme a nakrájíme na proužky a vytvoříme mřížku.
- Dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme cca 15-20 minut do růžova. Řídíme se vlastnostmi vlastní trouby. Každá peče jinak :)
Ingredience
Náplň: 250 g tvarohu (nejlépe v kostce), 1/2 vanilkového pudinku, 2 lžíce třtinového cukru, 3 větší jablka, skořice
200 g másla
1 ks vejce
1 lžička citronové kůry
1 ks vanilkového cukru
100 g třinového cukru
280 g špaldové celorznné mouky
Náplň: 250 g tvarohu (nejlépe v kostce), 1/2 vanilkového pudinku, 2 lžíce třtinového cukru, 3 větší jablka, skořice
200 g másla
1 ks vejce
1 lžička citronové kůry
1 ks vanilkového cukru
100 g třinového cukru
280 g špaldové celorznné mouky
Galerie
Autor
Eva
20. 02. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení:
5
Počet hlasů:
1