Čokoládový dort

Tento recept na výborný a vláčný čokoládový dort zaručeně sklidí úspěch a to nejen pro milovníky čokolády. Můžete ho upéct ať už pro návštěvu či pro případného oslavence (např . narozenin). Čokoládový dort a jemná tvarohová náplň se krásně doplňují. Výborný je i s čokoládovou polevou. Recept je jednoduchý, stačí Vám hrnky o objemu 250 ml, tak pojďte s námi si jej připravit.

Postup
  1. Vejce a cukr + vanilkový cukr si vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, prosátou hladkou mouku s sodou, kypřícím práškem a solí. Poté přidáváme olej, vychladlou instantní kávu a holandské kakao. Vše pořádně vyšleháme ručním mixérem. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme si předem vymazali a vysypali. Dáme do vyhřáté trouby na 200 °C...pečeme 30-40 minut. Může to být i déle záleží na Vaší troubě. Upečenost kontrolujeme pomocí špejle. Když se těsto nelepí můžeme jej bezpečně vytáhnout.
  2. Mezitím co se nám peče korpus na dort tak si připravíme krém. Cukr vyšleháme se smetanou do tuha. Přidáme vanilkové aroma. Poté po částech smícháme tvaroh.
  3. Vychladlý korpus rozkrojíme na dvě části a doprostřed dáme krém. Polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme z hořké čokolády a smetany. A dáme chladit do lednice. Dort je nejlepší uleželý do druhého dne.
Ingredience
Čokoládová poleva: 150 g kvalitní hořké čokolády, 150 ml smetany na vaření
Krém: 1 ks tvarohu v kostce, 1ks smetany ke šlehání, 5 lžic cukru, 1 lžička vanikového aromatu
1 ks vanilkového cukru
1/2 lžičky soli
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
2 lžičky jedlé sody
2 ks vejce
1 hrnek polotučného mléka
3/4 hrnku holandského kakaa
1 hrnek uvařené instantní kávy
1 hrnek oleje
2 hrnky cukru
2 hrnky hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
21. 02. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.