Rýžový nákyp ze švestek
Mnohdy opomíjený a přitom velmi dobrý rýžový nákyp. Pokud Vám zbyly švestky a nebo postačí i švestkový kompot můžete si připravit tenhle výborný nákyp. Levné a časově nenáročné jídlo.
Postup
- V hrnci uvaříme rýži s mlékem na kaši. Do ještě horké rýže vmícháme máslo, cukr a citronovou kůru. Necháme vychladnout. Poté rozdělíme žloutky od bílků. Z bílků a trochy citronové šťávy si ušleháme tuhy sníh. Žloutky a sníh z bílků vmícháme do směsi s rýže. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Dáme polovinu rýžové směsi. Pokryjeme švestkami, které jsme si slili z kompotu. Přidáme další část rýže. Dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C a zvolna upečeme do růžova. Hotový nákyp podáváme ať už teplý či studený. Můžeme ho pocukrovat moučkovým cukrem.
Ingredience
1 ks švestkového kompotu (dají se použít i čerstvé švestky)
strouhanka na vysypání formy
trocha citronové štávy
3 ks vejce
1 lžička nastrouhané kůry z citronu
70 g cukru
50 g másla
750 ml polotučného mléka
200 g rýže
1 ks švestkového kompotu (dají se použít i čerstvé švestky)
strouhanka na vysypání formy
trocha citronové štávy
3 ks vejce
1 lžička nastrouhané kůry z citronu
70 g cukru
50 g másla
750 ml polotučného mléka
200 g rýže
Galerie
Autor
Eva
21. 02. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.