Sýrový špíz
Pokud máte doma několik druhů sýru a nevíte jak se využit, můžete připravit sýrový špíz. Sýrový špíz můžete obalovat jak v klasickém trojobalu, a nebo v těstíčku, záleží pouze na Vás. Recept ač se zdá složitý tak není. Sýrový špíz můžete podávat s bramborovou přílohou, zeleninou či zeleninovým salátem a domácí omáčkou.
Postup
- Sýry si nakrájíme na stejné kostičky. Připravíme si jehly a nebo špejle na napichování. Sýry střídavě napichujeme. Poté je obalíme v trojobalu. Jistější je pokud špíz obalíte na 2x, aby sýry nevytekly. Dáme smažit na rozpáleném oleji, ze všech stran. Odkládáme na ubrousek, aby vysál přebytečný tuk.
Ingredience
řepkový olej na smažení
hladká mouka a strouhanka na trojobal
2 ks vajec
150 g nivy
150 g hermelínu
150 g eidam 30%
řepkový olej na smažení
hladká mouka a strouhanka na trojobal
2 ks vajec
150 g nivy
150 g hermelínu
150 g eidam 30%
Galerie
Autor
Eva
16. 03. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Výborný sýrový špíz, moc jsme si pochutnali. Použila jsem uzený sýr, goudu a hermelín. A výsledek stál za to.