Margot bábovka
Díky tyčince Margot dokážete vytvořit výborný moučník. Margot bábovka je velmi jednoduchá. Díky hrníčkovému receptu ji připravíte rychle. Hotovou Margot bábovku můžete zdobit čokoládovou polevou a posypat kokosem či ořechy, ale i samotná bábovka je velmi dobrá.
Postup
- Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Poté přidáváme postupně prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme smetanu. Tyčinku Margot nastrouháme nahrubo a vmícháme do směsi. Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme a vlijeme těsto. Dáme péct na 180°C cca 45 minut. Kontrolujte upečenost pomocí špejle (každá trouba peče trochu jinak). Pokud se těsto nelepí je bábovka hotová. Necháme bábovku vychladnout a vyklopíme z formy. Pokud chceme poléváme čokoládovou polevou a posypeme kokosem či ořechy.
Ingredience
1 ks prášku do pečiva
250 ml smetany ke šlehání 33%
1 ks vanilkového cukru
3/4 hrnku cukru krupice
4 ks vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 tyčinka Margotka (100g)
1 ks prášku do pečiva
250 ml smetany ke šlehání 33%
1 ks vanilkového cukru
3/4 hrnku cukru krupice
4 ks vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 tyčinka Margotka (100g)
Autor
Eva
20. 03. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.