Cibulový koláč

Většina z nás si nedokáže vaření bez cibule představit. Slaný koláč kdy cibule je hlavní surovina Vás mile překvapí. Cibule má na lidský organizmus mnoho pozitivních účinků. Je naše přírodní antibiotikum, vhodná při kašli a rýmě, podporuje činnost vnitřních orgánů a mnoho dalších....Slaný cibulový koláč má mnoho variant, naše je z listového těsta a zaručeně si pochutnáte. Přípravu zvládnete během chviličky a tím pádem můžete pohostit i nečekanou návštěvu.

Postup
  1. Listové těsto rozválíme a vyložíme s ní formu na koláč. Dno propícháme několikrát vidličkou a dáme formu s těstem do lednice. Mezitím si připravíme náplň.
  2. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Šunku nakrájíme na kostičky. V pánvi si rozehřejeme olej a dáme restovat šunku. Po 5 minutách přidáme cibuli a na mírném ohni restujeme až je cibule krásně měkká. Dáváme pozor, aby se nám nepřipálila. Nastrouháme si sýry nahrubo.
  3. Do formy dáme směs cibule a šunky. Zasypeme oběma druhy sýru. Smícháme obě smetany s vejci, trochu osolíme a opepříme (není třeba moc, sýry jsou slané samy o sobě). Zalijeme směsí. Posypeme oreganem a dáme péct do trouby na 170°C cca 30 minut.
Ingredience
4 ks vajec
1 lžíce oleje
100 g goudy
200 g nivy
oregano
sůl, pepř
100 ml smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany
2 ks žluté cibule
3 ks červené cibule
200 g šunky s vyšším procentem masa
1 balení listového těsta ( asi 300g)
Galerie
Autor
Eva
20. 03. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.