Máslo z medvědího česneku
Listy medvědího česneku se začínají objevovat na jaře. Jeho hlavní sezóna je na konci března a také v dubnu. Má spoustu léčivých účinků na organizmus. Pomáhá při nachlazení, nadýmání a zácpě, působí močopudně, má příznivý vliv na srdce a cévy. Je to přírodní antibiotikum. V kuchyni má široké uplatnění. Máslo z medvědího česneku je výborné na čerstvý křupavý chléb či pečivo, také se hodí k různým druhům masa či ryb. Příprava másla je velmi jednoduchá.
Postup
- Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Poté jej vložíme do robotu a přidáme omytý medvědí česnek a sůl. Rozmixujeme dohladka. Máslo vložíme do formiček a necháme vychladit. Případně máslo zabalit do alobalu a vložit do mrazáku. Tím pádem si můžeme dopřát máslo kdykoliv budeme chtít a potřebovat. Stačí kousek si vždycky uříznout.
Ingredience
1/2 lžičky soli
50 g listů medvědího česneku
250 g másla
1/2 lžičky soli
50 g listů medvědího česneku
250 g másla
Galerie
Autor
Eva
21. 03. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení:
5
Počet hlasů:
1
Výborné máslo z medvědího česneku. Velmi nám chutná namazané na čerstvém chlebu a k tomu rajčata. Doporučuji.