Lívance z celozrnné mouky
Lívance jak už známe je druh moučníku, podobá se palačince a můžou se různě kombinovat. Celozrnné lívance jsme připravili ze špaldové mouky a tím pádem mají nádech oříškové chuti. Recept připravíte pomocí hrníčku a tím pádem nemusíte nic odměřovat a máte moučník či snídani připravenou opravdu rychle. Lívance podávejte s jogurtem, zakysanou smetanou, oblíbeným sirupem (např. javorový, datlový, rýžový..) či medem a čerstvým ovocem.
Postup
- Z mouky, mléka, banánu, vajec a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Můžeme si pomoct tyčovým mixérem. Rozehřejeme si pánev s nepřilnavým dnem (pokud chceme můžeme trochu vymazat olejem, nebo kokosovým olejem). Tvoříme malé lívance, které opékáme z obou stran dozlatova. Lze použít i lívanečník. Hotové lívance polijeme oblíbeným sirupem či medem a podáváme s ovocem nebo podle chuti.
Ingredience
datlový sirup a ovoce k podávání
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
2 ks celá vejce
1 ks banánu
1 hrnek mléka (lze nahradit rostlinným)
1 hrnek špaldové celorznné mouky
datlový sirup a ovoce k podávání
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
2 ks celá vejce
1 ks banánu
1 hrnek mléka (lze nahradit rostlinným)
1 hrnek špaldové celorznné mouky
Galerie
Autor
Eva
22. 03. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení:
5
Počet hlasů:
1
Výborné lívance, moc jsme si na nich pochutnali. Podávali jsme je akorát s medem a lesním ovocem. Zdravá snídaně.