Kuřecí steak
Jelikož kuřecí maso se hodí všeobecně k rychlé přípravě. Kuřecí maso je velmi oblíbené a taky dostupné. Jelikož kuřecí maso má minimum tuku, je vhodné pro lidi co drží dietu a žijí zdravým životním stylem. Zároveň je, ale velmi náchylné k vysušení. Kuřecí steak můžeme podávat s oblíbenou bramborovou přílohou a zeleninovým salátem a nebo je také výborný s rýží, kuskusem či bulgurem.
Postup
- Kuřecí maso očistíme, omyjeme a mírně naklepeme. V misce si smícháme prolisovaný česnek, mletou papriku, bazalku a asi 3 lžíce olivového oleje. Kuřecí plátky osolíme a opepříme z obou stran. Potřeme připravenou marinádou a dáme uležet do lednice na hodinu. Nejlépe do druhého dne. Poté je opečeme na pánvi z obou stran na mírném ohni. Pokud někdo vlastní kontaktní gril může kuřecí steaky připravit na něm.
Ingredience
3 lžíce olivový olej
1 lžičky bazalky
1 lžička červené mleté papriky
sůl, pepř
2 stroužky česneku
4 plátky kuřecí prsní řízek
3 lžíce olivový olej
1 lžičky bazalky
1 lžička červené mleté papriky
sůl, pepř
2 stroužky česneku
4 plátky kuřecí prsní řízek
Galerie
Autor
Eva
28. 03. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.