Krupicová kaše recept
Krupicovou kaši mi vždycky připravovala moje babička ať už na večeři či snídani. Vždycky byla krásně krémová a neměla žádné hrudky. Proto Vám představuju její recept, díky kterému si na ní můžete pochutnat i vy či Vaše děti. Krupicovou kaši můžete podávat s rozpuštěným máslem, kakaem, grankem, přesnídávkou, skořicí, ořechy apod. Záleží na každém co máte rádi a můžete obměňovat.
Postup
- Připravíme si hrnec ve kterém krupici budeme vařit. Vlijeme mléko a vsypeme krupičku, přidáme špetku soli. Promícháme a dáme do lednice. Necháme uležet minimálně hodinu, ale nejlepší je přes noc. Poté na mírném ohni zahříváme krupičku, za stálého míchání. Jakmile nám začne trochu houstnout přidáme proužek másla. Stále mícháme do zhoustnutí. Může to trvat 3-5 minut. Hotovou kaši dáme do misky a přelijeme rozpuštěným máslem a zdobíme kakaem, grankem či jinými surovinami co máte rádi. Dobrou chuť.
Ingredience
kakao, granko, skořice, ořechy, rozpuštěné máslo apod. k závěrečnému podávání
špetka soli
1 silnější proužek másla
2 vrchovaté lžíce dětské krupičky
1 hrnek polotučného mléka
kakao, granko, skořice, ořechy, rozpuštěné máslo apod. k závěrečnému podávání
špetka soli
1 silnější proužek másla
2 vrchovaté lžíce dětské krupičky
1 hrnek polotučného mléka
Galerie
Autor
Eva
29. 03. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.