Bramborové placičky
Recept na výborné bramborové placičky, které jsou dochucené parmazánem. Jsou výborné jak studené tak i teplé. Můžete je jíst samotné se zeleninovým salátem či podávat jako přílohu. Příprava je snadná.
Postup
- Brambory, které jsme si uvařili v osolené vodě, rozmačkáme na kaši a smícháme s vejci, 1 hrnkem strouhanky, 100 g parmazánu. Osolíme a opepříme. Těsto by mělo být krásně měkké a trochu lepivé. Pokud se Vám zdá, že nedrží moc pohromadě je možnost přidat ještě strouhanku. Zbylou strouhanku smícháme se zbylými 100 g parmazánu a vytvořené bramborové placky v ní obalujeme. V pánvi si rozpálíme olej a smažíme placky dozlatova z obou stran.
Ingredience
řepkový olej na smažení
mletý pepř, sůl
200 g strouhaného parmazánu
2 hrnky strouhanky
2 ks vejce
400 g uvařených brambro
řepkový olej na smažení
mletý pepř, sůl
200 g strouhaného parmazánu
2 hrnky strouhanky
2 ks vejce
400 g uvařených brambro
Galerie
Autor
Eva
17. 05. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.