Vepřová krkovice se žampiony
Vepřovou krkovici se žampiony můžete podávat jako oběd či večeři. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Ke krkovici se hodí jak rýže tak i jiná bramborová příloha. Maso ke krásně měkké a šťavnaté, jelikož je maso krásně prorostlé tukem. Patří mezi nejčastěji používané maso v kuchyni a lze ji připravit na mnoho způsobů.
Postup
- Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V pánvi si rozpálíme olej a vložíme cibuli. Restujeme do sklovata. Poté přidáme žampiony, nakrájené na plátky. Vepřovou krkovici omyjeme a osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v mouce. Takto připravenou krkovici vložíme k cibuli a žampionům. Orestujeme z obou stran a poté podlijeme trochou vody. Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Dle potřeby přiléváme vodu a občasně obrátíme, aby se nám maso nepřipálilo. Jakmile máme maso měkké. Snažíme se výpek trochu zredukovat. Poté můžeme podávat s brambory, hranolky, kroketami, dušenou rýží apod.
Ingredience
řepkový olej na smažení
sůl, pepř
hladká mouka
4 stroužky česneku
100 g čerstvých žampionů
1 ks cibule
2 plátky vepřové krkovice
řepkový olej na smažení
sůl, pepř
hladká mouka
4 stroužky česneku
100 g čerstvých žampionů
1 ks cibule
2 plátky vepřové krkovice
Galerie
Autor
Eva
30. 05. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Super jednoduchý recept. Měla jsem vepřovou krkovici v mrazáku a už mi docházela inspirace. Vepřová krkovice se žampiony byla skvělá.