Zapečené kuřecí řízky se smetanou

Kuřecí maso je u nás nejvíce konzumováno. Dá se připravit na mnoho způsobů, kdy nejčastěji to je pečení, smažení, grilování, dušení apod. Mezi nejoblíbenější patří kuřecí prsa či stehna a také křídla. Náš recept na zapečené kuřecí řízky je velmi jednoduchý. Jako přílohu můžete připravit vařené brambory, bramborovou kaši, krokety či hranolky. Kuřecí maso není vysušené ale je krásně šťavnaté díky smetany.

Postup
  1. Vymažeme si pekáč olejem. Kuřecí řízky si očistíme, omyjeme a naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Kuřecí řízky vložíme do pekáče a poklademe plátky slaniny. Poté na ně dáme zakysanou smetanu. Přikryjeme alobalem či poklopem a dáme péct na 180°C cca 35 minut. Poté alobal sundáme a posypeme strouhaným sýrem. Necháme zapéct dokud se sýr nerozpustí.
Ingredience
olej na vymazání pekáčku
mletá červená paprika
sůl, pepř
1 kelímek zakysané smetany
200 g strouhaného sýru (např. eidam)
100 g anglické slaniny
4 ks kuřecí prsní řízek
Galerie
Autor
Eva
02. 06. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.