Nepečený bezlepkový malinový cheesecake s chia semínky

Ideální do letních dnů, kdy si rádi pochutnáme na něčem sladkém, ale nechce se nám trávit už tak v pekelném horku ještě u trouby :)

Postup
  1. Na cheesecake si rozmixujeme sušenky na prášek. Arašídové máslo smícháme s mlékem a ohřejeme v mikrovlnce, aby se směs propojila a smícháme ji se sušenkami. Rukama vytvoříme lepivou hmotu (podle potřeby přidáváme mléko) a natlačíme ji do 24 cm dortové formy vyložené potravinovou folií. Vytvoříme okraje, jak jen to půjde. Připravenou krustu dáme do lednice
  2. V míse si smícháme tvaroh, cream cheese, jogurt a sladidlo
  3. Maliny dáme spolu s rumem a citronovou šťávou do kastrůlku a ohřejeme na plotně. Mícháme vidličkou, abychom je rozdrtily na pyré. Až budou maliny zahřáté, přisypeme do nich za stálého míchání želatinu, kterou necháme rozpustit a přidáme i chia semínka. Polovinu malin zamícháme do připravené tvarohové náplně, ze které velkou část nalijeme na připravený základ, ale trochu z ní necháme. Uhladíme a dáme do lednice. Zbytek malin smícháme se zbytkem tvarohové náplně. Až bude první světlejší vrstva cheesecaku alespoň trochu ztuhlá, nalijeme na ní i tmavší, druhou část
  4. Celý cheesecake necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc. Ozdobíme dle libosti a fantazie :)
Ingredience
med, flavdrops či jiné sladidlo dle chuti
1 lžíce chia semínek
1 lžíce rumu
1 lžíce citornové šťávy
4 lžičky práškové želatiny
400 g malin
100 g bílého jogurtu
200 g cream cheese light
500 g tvarohu ve vaničce
60 g mléka
60 g arašídového másla
250 g bezlepkových sušenek
Informace
Doba přípravy: 30 minut min
Počet porcí: 12
Autor
06. 06. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Monika F. 10:41 16. 06. 2017

Výborný recept na cheesecake, moc jsme si pochutnali. Připravila jsem ho na oslavu narozenin, místo dortu.